GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 15. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ubica Ane Lind prošle nedelje pokušao da se ubije u zatvoru

Mijailo isekao sebi vene

STOKHOLM - Mijailo Mijailović je prošle nedelje hitno iz zatvora Kumla prebačen na psihijatrijsku kliniku jer je pokušao da se ubije, otkriva švedski dnevni list Ekspresen. Prvobitno zvanično objašnjenje bilo je da se ubica švedske ministarke spoljnih poslova oseća psihički loše, možda zato što se približavala druga godišnjica smrti Ane Lind.

- Mijailović je isekao sebi vene. Pošto mu je pre toga bilo loše, zaključeno je da postoji rizik da će se ubiti ako ga ne prebace u bolnicu - kaže dobro obavešten izvor. Do tada je Mijailović služio doživotnu kaznu u izolaciji.

- On niti želi niti se usuđuje da ima kontakt sa drugim osuđenicima. U stalnom je strahu da će mu neko naškoditi. Strah ga neviđeno muči - tvrdi isti izvor.

U zatvoru je bilo više manjih incidenata, kad su ostali zatvorenici vikali na Mijailovića i pretili mu smrću. Jednom prilikom su ga napali kad je pokušao da uđe u zatvorski bazen. Nekoliko zatvorenika ga je ugledalo kroz prozor i počeli su preteći da gestikuliraju i da mu govore svašta - rekao je Mijailovićev advokat Mikael Nilson.

Istovremeno mu je stiglo nekoliko pretećih pisama.
Krister Isakson, načelnik za bezbednost Kriminalističke uprave, iz etičkih razloga nije želeo da komentariše Mijailovićevo stanje, niti šta je prethodilo odluci psihijatra da Mijailovića prebaci u bolnicu.

Mijailović se odrekao švedskog državljanstva i sada je samo građanin Srbije i Crne Gore. Podneo je zahtev da kaznu služi u srpskom zatvoru jer misli da će tamo biti bezbedniji, piše Ekspresen. Ali na njegov zahtev još nije odgovoreno, a izručenje je i inače komplikovan proces koji može da potraje. Pitanje je, međutim, da li će švedske vlasti to dozvoliti.
- Mijailović je saznao za to i to mu je baš teško palo - kaže izvor Ekspresena.

Bo Holmberg, muž pokojne švedske ministarke, protivi se Mijailovićevom izručenju u Srbiju, iz straha da će Mijailo tako izbeći pravdi.

S. Ilić


vesti po rubrikama

^hronika

Ranjen u glavu
Mijailo isekao sebi vene
Mladić ubijen nožem u tuči
 


     


FastCounter by LinkExchange