GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 15. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U obračunu u naselju Nova Galenika teško povređen Milan Kovačević (28)

Ranjen u glavu

Dvojica napadača najpre kolima pokušali da zgaze Kovačevića, a nakon kraće tuče jedan od njih mu je pucao u glavu

BEOGRAD - Milan Kovačević (28) pogođen je jednim metkom u glavu pošto su ga juče oko 15 sati naočigled brojnih komšija napala dvojica mladića u parku ispred zgrade u Ulici Milice Šuvaković broj 2 u naselju Nova Galenika. Kovačević je sa teškim povredama opasnim po život prebačen na odeljenje neurohirurgije Urgentnog centra i lekari se bore za njegov život.

Prema rečima očevidaca, Kovačević se vraćao iz obližnje teretane, kada je vozač automobila koji se kretao u rikverc pokušao da ga udari. On je uspeo da se izmakne i mobilnim telefonom pozove pomoć. Već u sledećem trenutku, kažu očevici događaja, između Kovačevića i dvojice mladića koji su izašli iz vozila izbila je tuča kod žbuna u parku. Iznenada su se začuli pucnji. Kovačević je pogođen u glavu i ostao je da leži na zemlji u lokvi krvi, dok su napadači pobegli.

- Video sam da mu je u pomoć pritrčao mladić iz servisa koji se nalazi u zgradi. Držao mu je glavu sve vreme. Posle pola sata stigla je Hitna pomoć i, dok su ga stavljali na nosila, video sam kako mu se sliva krv. Bio je živ - kaže jedan od komšija koji se zatekao ispred zgrade za vreme obračuna.

Pošto je saznala da se napadači kriju u stanu u obližnjoj zgradi, policija je krenula u poteru. Usledila je spektakularna jurnjava koja je uzbudila sve stanare ovog naselja. Za policajcima su se u trku dali i kamermani, fotoreporteri i novinari. Policija je potom opkolila ulaz broj 18 u Ulici Milice Šuvaković, a policajci naoružani do zuba obukli su pancir prsluke i ušli u zgradu. Posle kratkog ubeđivanja, dvojica napadača su se predala. Oni su sprovedeni u policijsku "maricu" i odvezeni u gradski SUP. Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni su Damir Selimović, zvani Dača (19), i Đorđe Lopušina (30).

Policija je tokom uviđaja pronašla šest čaura kalibra 7, 65 milimetara. Prema prvim informacijama, Kovačević i napadači se poznaju od ranije. Komšije pričaju da im ovo nije prvi put da se sukobe. Poslednji u nizu incidenata izbio je pre dva meseca kada je, takođe, došlo do okršaja između mladića iz ovog naselja.

Dvojica uhapšenih biće privedena istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu.
Božidar Mihalj, koji stanuje u naselju Nova Galenika, kaže da su dvojica koja su juče ranila Kovačevića, 25. marta ove godine pretukli njegovog sina Nenada (32) koji je zbog batina imao frakturu lobanje. Ovaj slučaj, kaže Mihalj, zaveden je kao pokušaj ubistva.

A. Savić


vesti po rubrikama

^hronika

Ranjen u glavu
Mijailo isekao sebi vene
Mladić ubijen nožem u tuči
 


     


FastCounter by LinkExchange