GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 13. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dejan Vučetić posle nastupa Darkvuda daba na MTV festivalu u Ljubljani

Drugačiji koncept komercijalnog

Povodom početka emitovanja programa MTV Adrija, regionalne ispostave najveće globalne muzičke televizije, u Ljubljani i Zagrebu je u subotu paralelno održan muzički festival na kojem je uz švedske Hajvse i brojnih sastava iz regiona (Hladno pivo, TBF, Let 3, Sidarta i dr) nastupao i beogradski Darkvud dab.

- Svirali smo u natkrivenom otvorenom prostoru sa fenomenalnom opremom. Križanke su lepo ljubljansko izletište, bilo je dosta sveta i vrlo lako smo uspostavili kontakt s publikom. Posle nas su svirali glavni gosti, švedski sastav Hajvs, ali je u publici bilo dosta naših fanova - kaže Vuča, dodajući da su Slovenci vrlo zainteresovani za muziku koja dolazi iz "južnih krajeva" nekadašnje domovine.

Pored spotova Darkvud daba, na programu novootvorene muzičke televizije od srpskih sastava za sada se vrte još Vrum i Beogradski sindikat. Iako postoje mnogobrojne kritike na račun MTV koncepta, frontmen Darkvud daba smatra da će emitovanja programa MTV Adrije kod nas (početkom sledeće godine) predstavljati kvalitativnu novinu u medijskom prostoru.

- Nova mlada publika u Srbiji konačno će biti u prilici da vidi kvalitetne sastave iz Hrvatske i Slovenije i da se, makar trenutak, odmakne od promocije banalne muzike na domaćim TV stanicama - kaže, naglašavajući kako bi uređivački koncept MTV Adrija ovdašnjim televizijama trebalo da posluži kao primer za ugled.

- Ne računajući nekoliko izuzetaka, ovdašnjoj publici se pod firmom komercijalnih sadržaja nude isključivo kvazi folk heroji. MTV Adrija je dokaz da i neke druge muzike mogu da budu i te kako komercijalne. Ali sve zavisi od pristupa.

Beogradski koncert u novembru

Iako je album Darkvud daba "Život počinje u tridesetoj" objavljen još krajem prošle godine, veliki promotovni koncert na "domaćem terenu" nije održan.
- Album smo najpre predstavili na turneji po Hrvatskoj. Svirali smo u Zagrebu, Rijeci, Puli, Splitu, Dubrovniku i dobro se zabavili. Koncerte u Beogradu planirali smo za sredinu novembra. Još se dvoumimo oko prostora, ali je vrlo moguće da ponovo nastupimo u Domu omladine.

A. Nikolić


vesti po rubrikama

^kultura

Drugačiji koncept komercijalnog
Zakon donet preko kolena
Počela sezona u Narodnom pozorištu u Pirotu
Završeno 34. Brankovo kolo
Kraj Ratkovićevih večeri poezije
 


     


FastCounter by LinkExchange