GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 3. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ovog vikenda na programu praznik za ljubitelje konja i konjičkog sporta

Ljubičevo, svi u stroj!

Najzad su pred nama i s nestrpljenjem očekivane Ljubičevske igre. Praznik za ljubitelje konja i konjičkog sporta, jer će se tu pojaviti i paradne zaprege, preponaši, galoperi, kasači, i ono čega nema na drugim mestima - konjički višeboj!

Po 42. put posetioci ovih igara imaće priliku da vide između 325 i 330 grla u dva dana takmičenja, kome će prethoditi i jedan dan kulturnih dešavanja. Najvažnije takmičenje - višeboj odvijalo se prvo kroz kvalifikacije, da bi polufinale bilo u subotu, gde će od 12 takmičara osam ući u finale, koje je dan kasnije. U nedelju, dakle, pada odluka kome će pripasti viteški simboli, sablja, plašt, zlatna medalja i, naravno, pehar.

Voltižovanje dece, za mnoge jedna od najatraktivnijih disciplina, pokazaće ponovo kako nam odrastaju budući jahači, a biće ih od tri do sedam godina. Iako je jedan deo preponaša na Balkanijadi, gledaoci će i tu imati šta da vide. A, najviše uzbuđenja pored višeboja svakako će izazvati trke u kojima će biti elita našeg kasa i galopa.

Kasačke trke će ovoga puta biti skraćene na 1.600 metara, pa neki plasmani mogu i da iznenade, pogotovu u glavnoj kasačkoj trci "Knez Mihajlo", u kojoj je Meri Viktori (Sport Lajn) poslednja dva puta pobedila sa gotovo istovetnim vremenom. Ovogodišnjim učesnicima kasačkog derbija suprotstaviće se starija grla u trci "Morava" a naša prognoza je na strani derbista. Trka "Braničevo" biće repriza galopskog derbija bez Aresa D. (Mankop), pobednika derbija. A, zato će Kup Ljubičeva biti prava enigma za kladionice, jer će na Hipodromu biti organizovano i klađenje.

Da bi takmičenja bila zanimljiva, organizator nije štedeo ni na nagradama jer je nagradni fond 3.000.000 dinara, a da će biti žestoko pokazuju "dobri" upisi u svim takmičenjima. Glavni sponzor igara je SO Požarevac, a među sponzorima su Delta banka, Dunav osiguranje, Elektromorava, Termoelektrana "Kostolac" i mnogi drugi. Onima koji iz Beograda kreću put Požarevca na raspolaganju je i voz "Romantika" koji, pored vožnje, ima organizovan i turistički program za putnike. I to nije sve, za vreme održavanja svih takmičenja obezbeđeni su i drugi zanimljivi sadržaji. Završni takmičarski program počinje u nedelju od 14.30 časova na Hipodromu, a ulaznice su 200 dinara.

Đ. Sremac


vesti po rubrikama

^sport

Država plaća dugove Zvezde i Partizana!
Plava raskrsnica
Trokorak Purovića
Ljubičevo, svi u stroj!
Francuski čas Darka Miličića
Samo da Kežman ne proradi
Pametne lopte na SP u Nemačkoj
 


     


FastCounter by LinkExchange