GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 3. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vlast odlučila da sa 20 miliona dinara pomogne SRC Tašmajdan

Država plaća dugove Zvezde i Partizana!

Jeste, i ja sam čuo isto, odnosno da će nam i Vlada Srbije pokloniti 20 miliona dinara, mada u ovom trenutku još nemam zvaničan dopis ispred sebe, kaže za Glas Božović, direktor SRC Tašmajdan

Narodski rečeno, SRC "Tašmajdanu" upala je sekira u med: Pošto je prvo gradska vlada odlučila da izdvoji 50 miliona dinara za renoviranje hale "Pionir" uoči Evropskog prvenstva u košarci, koje će se jednim delom održati u ovoj dvorani, sada je i Vlada Republike Srbije, sledeći primer svoje "mlađe sestre", odlučila da pomogne tešku situaciju i donira sa 20 miliona dinara.

Navedeno je za Glas potvrdio i direktor SRC "Tašmajdan" Dragoslav-Zeko Božović, koji je ovu vest primio sa neskrivenim oduševljenjem, imajući u vidu da sportski objekti u sklopu ove institucije, među kojima i "Pionir", nisu renovirani po više decenija, te su shodno tome uglavnom u katastrofalnom stanju.

- Jeste, i ja sam čuo isto, odnosno da će nam i Vlada Srbije pokloniti 20 miliona dinara, mada u ovom trenutku još nemam zvaničan dopis ispred sebe - kaže Božović za Glas. - Kada se na to doda i 50 miliona dinara donacija iz gradske vlade, mislim da će to biti dovoljno da izađemo na kraj sa problemima koji nas pritiskaju već duže vreme.

Osim što će najveći deo novca otići na popravku i renoviranje sportskih objekata, Glas saznaje da će nešto "preteći" i za saniranje dugova koje KK Crvena zvezda, KK Partizan i OKK Beograd imaju prema "Pioniru", a koji iznose nešto više od 25 miliona dinara (od čega 20 ide na "dušu" Zvezde, oko pet je dužan Partizan, a znatno manje OKK).

- Sav novac koji budemo dobili potrošićemo za dobrobit sporta, a to znači da ćemo pomoći i klubovima, odnosno Crvenoj zvezdi, Partizanu i OKK Beogradu koji koriste usluge hale "Pionir". Naravno da ta cifra neće biti ni blizu dovoljna da pokrije sve njihove dugove, ali ćemo se truditi da im izađemo u susret koliko je to u našoj moći. Dakle, njihovi dugovi će biti reprogramirani - objašnjava direktor SRC "Tašmajdan".

Da podsetimo, Dragoslav Božović je ranije ove godine bukvalno izbacio Zvezdu i Partizan iz "Pionira", u kojem dva naša najveća kluba svakodnevno treniraju i igraju utakmice, jer su se njihovi dugovi opasno nagomilali. Ubrzo im je, na insistiranje Vlade Srbije, odobren povratak, a ministar za prosvetu i sport Slobodan Vuksanović obećao je da će njegovo ministarstvo platiti njihove dugove.

A. Jovanović


vesti po rubrikama

^sport

Država plaća dugove Zvezde i Partizana!
Plava raskrsnica
Trokorak Purovića
Ljubičevo, svi u stroj!
Francuski čas Darka Miličića
Samo da Kežman ne proradi
Pametne lopte na SP u Nemačkoj
 


     


FastCounter by LinkExchange