GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 3. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Volim poštene ustaše

U Hrvatskoj, naročito u Rijeci, Slavonskom Brodu i Čakovcu mnogo je onih koji vole "Riblju čorbu", neki i do fanatizma, ali ta beogradska grupa neće gostovati u Hrvatskoj, izjavio je roker Bora Đorđević za nedeljnik Globus.

Đorđević je rekao da su Hrvatska i Srbija donedavno ratovale, da je ostalo mnogo unesrećenih posle rata, pa bi bilo nemoralno da dođe kao da se ništa nije desilo.

Komentarišući činjenicu da je, za razliku od Đorđa Balaševića, on nepoželjan u Hrvatskoj, Đorđević je rekao da "više voli poštenog ustašu, nego one koji se okreću kako vetar puše". Kao ilustraciju, Bora Čorba je naveo da se, još dok su sukobi trajali, u Austriji sreo s vlasnikom jednog hrvatskog kluba, koji je upravo stigao sa fronta, i da su se u razgovoru složili da Hrvati i Srbi imaju zajedničkog neprijatelja - globalizaciju.

Na optužbe da je notorni četnik, beogradski roker je rekao da je on samo počasni pukovnik Ravnogorskog pokreta Draže Mihailovića i pozitivan srpski nacionalista koji nikoga ne mrzi, dodajući da se mnogo zla navuklo na ime četnika, iako je njihov pokret bio antifašistički. Napad na zagrebačkog pevača Darka Rundeka u Srbiji Đorđević je nazvao krajnjim primitivizmom i budalaštinom, jer je Rundek, kako je rekao, divna osoba i briljantan kompozitor, pevač i glumac.

Priznao je da je sa srpskim premijerom Vojislavom Koštunicom dugogodišnji prijatelj koga je podržavao, dodajući da je u početku bio i za Slobodana Miloševića jer je probudio nacionalnu svest kod Srba, ali i da je prvi progovorio protiv njega.


vesti po rubrikama

^ljudi i događaji

Prvo gorenje pa medalja
"Katrinu" razbesneo Sunčev vulkan
Volim poštene ustaše
 
 


     


FastCounter by LinkExchange