GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 3. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Omeragić: Nećemo ucenjivati Vladu

BEOGRAD - Poslanik Liste za Sandžak u Skupštini Srbije Bajro Omeragić izjavio je juče za Glas da on i njegov kolega Esad Džudžević još nisu dobili konkretan odgovor iz Vlade Srbije na njihovu otvorenu ponudu o saradnji. Omeragić je rekao da njih dvojica nisu tražili ministarska mesta, kako bi podržali kabinet premijera Koštunice, i da su takve izjave u medijima pogrešno prenete.

- Nikoga ne ucenjujemo, ako nas pozovu, razgovaraćemo o našem učešću u vladi. Ukoliko postoji interes da s našim glasovima u parlamentu vlada dobije stabilnu većinu, prirodno je da sa nama dobro sarađuje. A naš interes je da integrišemo Sandžak u sve institucije ove države - izjavio je Omeragić dodajući da poslanici Liste za Sandžak nisu od građana dobili mandate da budu opozicija ovoj državi.

- Mi nemamo nameru da rušimo ovu vladu, da dovedemo do prevremenih izbora i da tako odlažemo pregovore Srbije sa EU na bar još godinu dana. Tu vrstu odgovornosti ne možemo da preuzmemo. Uostalom, mi smo poslanici Koalicije liste za Sandžak, a ne DS-a. Građani Sandžaka dali su nam mandate da sarađujemo s vladom, gradimo regionalne puteve, obnavljamo infrastrukturu, pravimo sportske hale... Da podržimo sve vladine predloge zakona koji idu u prilog pridruživanju EU - objasnio je on.

M. D.


vesti po rubrikama

^politika

Mafija hara, a premijer ćuti
Petersene, pali su ti standardi!
Kaj Ejde i četvrti put na Kosovu
Nedžat Daci umesto Ibrahima Rugove
Sporije ka EU, ako se Crna Gora osamostali
Omeragić: Nećemo ucenjivati Vladu
Prvo treba rešiti probleme Srba
 


     


FastCounter by LinkExchange