GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 3. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Sporije ka EU, ako se Crna Gora osamostali

BEOGRAD - Ukoliko bi Crna Gora odlučila da izađe iz državne zajednice, onda bi njen put ka evropskim integracijama bio znatno usporen, izjavio je juče predsednik Skupštine Srbije i Crne Gore Zoran Šami.

Na konferenciji za novinare, Šami je rekao da bi Crna Gora, pre nego što bi nastavila evropske integracije, prethodno morala da uđe u Ujedinjene nacije, Savet Evrope, da pregovara sa finansijskim institucijama i "tek onda uđe u pregovore". "Nije tačno da se evropski put prosto nastavlja ukoliko se Crna Gora osamostali", rekao je Šami.

Šami je ponovio da je u izmenama Ustavne povelje navedeno da se eventualni referendum mora organizovati po demokratskim pravilima igre, "a ne na način na koji su se organizovali u poslednjih desetak godina". Prema njegovim rečima, pitanje o referendumu mora da bude korektno postavljeno, medijska promocija svih zainteresovanih strana treba da bude proporcionalna, pravo glasa moraju da imaju svi punoletni državljani i mora se izjasniti kvalifikovana većina. "Velike odluke ne možete donositi sa minijaturnom većinom glasova", rekao je Šami, a prenosi Beta.


vesti po rubrikama

^politika

Mafija hara, a premijer ćuti
Petersene, pali su ti standardi!
Kaj Ejde i četvrti put na Kosovu
Nedžat Daci umesto Ibrahima Rugove
Sporije ka EU, ako se Crna Gora osamostali
Omeragić: Nećemo ucenjivati Vladu
Prvo treba rešiti probleme Srba
 


     


FastCounter by LinkExchange