GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 3. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Kaj Ejde i četvrti put na Kosovu

PRIŠTINA - Specijalni izaslanik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za ocenu ostvarivanja standarda Kaj Ejde doći će sledeće nedelje na Kosovo da bi nastavio misiju prikupljanja činjenica o ostvarivanju standarda i opštoj političkoj situaciji na Kosovu, piše juče prištinska štampa na albanskom jeziku, a prenosi Beta.

Kako piše Zeri, ambasador Ejde dolazi u ponedeljak u Prištinu gde će biti četiri do pet dana. Iz Prištine Ejde ide u Beograd.

Ambasador Ejde je ocenio da su susreti i razgovori koje je vodio tokom poslednje posete Prištini i Beogradu bili otvoreni i konstruktivni. On, kako je rekao, ne zna hoće li ovo biti poslednja poseta Kosovu pred izradu konačnog izveštaja za generalnog sekretara UN Kofija Anana. On je za Zeri izjavio da je informisan o napadu na Srbe kada su ubijena dva i ranjena još dva Srbina i istakao kako "u vezi sa incidentom sa Srbima deli mišljenje šefa Unmika Sorena Jesena Petersena".

Mogućnost da po četvrti put poseti Kosovo pred sastavljanje izveštaja o standardima i opštoj situaciji, Ejde je najavio kada je prošlog meseca u Beogradu razgovarao sa premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom.


vesti po rubrikama

^politika

Mafija hara, a premijer ćuti
Petersene, pali su ti standardi!
Kaj Ejde i četvrti put na Kosovu
Nedžat Daci umesto Ibrahima Rugove
Sporije ka EU, ako se Crna Gora osamostali
Omeragić: Nećemo ucenjivati Vladu
Prvo treba rešiti probleme Srba
 


     


FastCounter by LinkExchange