GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 3. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Posle još jednog u nizu neprestanih zločina na Kosmetu, Srbi poručuju

Petersene, pali su ti standardi!

Ubistvo srpskih mladića dogodilo se u trenutku kada su se svi strani političari i predstavnici privremenih kosmetskih institucija samozavaravali i uljuljkivali pričama o "dostignutim standardima"

BEOGRAD - Svirepo ubistvo Ivana Dejanovića i Aleksandra Stankovića raspršilo je "slatke snove" šefa Unmika Sorena Jesena Petersena, ali i brojnih predstavnika međunarodne zajednice o ispunjenju standarda na Kosovu i Metohiji.

Zločin se dogodio u trenutku kada su se svi relevantni strani političari i predstavnici privremenih kosmetskih institucija svojski samozavaravali i uljuljkivali pričama o "dostignutim standardima", "promenama na bolje" i naročito o navodnom "poboljšanju bezbednosti i slobode kretanja".

Predstavnici vlasti u Beogradu i kosmetskih Srba slažu se s ocenom da je od propisanih standarda ostalo samo "mrtvo slovo" na papiru u koje više ne veruje nijedan ozbiljan zvaničnik.

Na to je jasno ukazao i premijer Vlade Srbije Vojislav Koštunica koji je u javnom obraćanju šefu Unmika na Kosmetu Sorenu Jesenu Petersenu i specijalnom izaslaniku generalnog sekretara UN Kaj Ejdeu istakao "da od njih želi da čuje jasno i glasno o kakvim je to standardima reč kada se mladići nekažnjeno ubijaju samo zato što su Srbi".

I šef poslaničke grupe Srpske liste za Kosovo i Metohiju u pokrajinskom parlamentu Ranđel Nojkić rekao je za naš list da čak i oni koji su tvrdili da će standardi biti ispunjeni, sada više ne mogu da veruju u to. On je rekao da poslednji tragični događaji demantuju šefa Unmika koji želi da što pre dođe do pregovora o statusu i da će on morati da se suoči s realnošću.
- Standardi ni izbliza nisu ispunjeni kako se govori. Međunarodna zajednica mora da preuzme apsolutnu odgovornost za ono što se događa i da preispita svoje namere i stav da se status i standardi paralelno sprovode. Moraće pre svega da se pozabavi ispunjavanjem standarda pa tek onda da rešava budući status - naglasio je Nojkić.

Predsednik Srpskog pokreta otpora Kosova i Metohije Momčilo Trajković istakao je da je međunarodna zajednica, koja je najodgovornija za teško stanje na Kosmetu, daleko od standarda. On je rekao da Srbija mora da ima inicijativu i plan kako da uz minimalne zahteve zadrži Kosmet.

P. P.


vesti po rubrikama

^politika

Mafija hara, a premijer ćuti
Petersene, pali su ti standardi!
Kaj Ejde i četvrti put na Kosovu
Nedžat Daci umesto Ibrahima Rugove
Sporije ka EU, ako se Crna Gora osamostali
Omeragić: Nećemo ucenjivati Vladu
Prvo treba rešiti probleme Srba
 


     


FastCounter by LinkExchange