GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 3. 9. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Novi dokazi protiv Mališe Jevtovića, osumnjičenog za smrt Katarine Janković

Kaja silovana više puta

Jevtovića policija tereti da je i 9. jula napastvovao devojčicu. Prilikom obdukcije u trbušnoj duplji devojčice nađen je litar krvi

BEOGRAD - Mališa Jevtović (31), radnik "Gradske čistoće", koji je uhapšen pod sumnjom da je 16. jula u Zvezdarskoj šumi do smrti silovao trogodišnju Katarinu Kaju Janković (3), ćerku svoje ljubavnice Ane Filipović (26), tereti se da je seksualno zlostavljao dete i osam dana pre tragičnog događaja, saznaje Glas.

Jevtovića policija sumnjiči da je 9. jula napastvovao devojčicu, ali je on to na saslušanju negirao. Njegov advokat Vilijam Paspalovski kaže da je to kod istražnog sudije demantovala i Anina majka Darja Filipović, navodeći da 10. jula, kada je kupala dete, nije primetila nikakave povrede na njenom telu.

Obdukcionim nalazom utvrđeno je da je devojčica preminula usled rascepa jetre, posle više udaraca ovalnim predmetom. Lekari sudske medicine isključili su mogućnost da su povrede nastale od pada. Takođe, u trbušnoj duplji devojčice nađen je litar krvi, a konstatovane su i promene na anusu i vagini, kao i povrede poglavine. Međutim, obducenti nisu utvrdili tačno vreme smrti, ni mehanizam nastanka povreda, zbog čega je istražni sudija Okružnog suda Dragan Ćesarović tražio da preciziraju nalaz.

Sudija je, takođe, naložio neuropsihijatrijsko veštačenje Jevtovića i Filipovićeve, koje bi trebalo da bude uskoro urađeno. Jevtović je, kako saznajemo, najpre odbio da se podvrgne psihijatrijskom pregledu, ali je, posle konsultacija sa advokatom, ipak pristao. Više svetla na ceo slučaj očekuje se posle izveštaja o biološkim tragovima koje policija treba da dostavi istražnom sudiji. Policija je odmah posle zločina dala nalog da se uradi DNK analiza i veštačenje tragova sa garderobe devojčice, na kojoj su pronađeni tragovi sperme.

Advokat Paspalovski kaže da se Jevtović psihički oseća loše. Uprkos tome, on i dalje tvrdi da nije kriv za ovaj monstruozni zločin.
Ivan Nenadović koji brani Anu Filipović po službenoj dužnosti navodi da i ona uporno tvrdi da nije učestvovala u ubistvu svog deteta.

- Nisam to uradila, niti znam ko je. Nisam monstrum kao što pišu mediji. Nije mi bitno šta će biti sa mnom, želim samo da se utvrdi istina - rekla je Ana Filipović svom advokatu kada je posetio pre nekoliko dana u Okružnom zatvoru.

D. Ćuruvija


vesti po rubrikama

^hronika

Kaja silovana više puta
Mobilni vodi do ubica?
Banjalučke nezavisne novine o pucnjavi na Dedinju
Zakinuli izbeglicama PET miliona
Za četiri sata nađena četiri leša
 


     


FastCounter by LinkExchange