GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 31. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nenad Krstić, centar reprezentacije SCG i najkorisniji igrač (MVP) Pro monte superkupa

Trofej iz "nehata"

Pohvale gode, ali ne bih se puno osvrtao na taj MVP trofej. Igrali smo kolektivno i u svakoj utakmici se neko drugi iskakao. Rezultat nam zaista nije bio u prvom planu, ali smo ipak pobedili u sva tri meča, kaže Krstić

Tiha voda breg roni, a posebno kada je reč o Nenadu Krstiću, centru Nju Džerzi Netsa i reprezentacije SCG. Miran, tih i povučen izvan dvorane, ali zato veliki borac na parketu. Sigurna ruka, dobra odbrana, snažan u duelu, a ne da na sebe, u šta je mogao da se uveri i drski Hrvat Bagarić na nedavno završenom "Pro monte superkupu", na kome je Nenad bio i MPV.

- Dobro smo iskoristili prve pripremne utakmice i uspeli da ostvarimo taktičke zamisli koje je od nas tražio trener Obradović. Rezultat nam zaista nije bio u prvom planu, ali smo ipak pobedili u sva tri meča. Naravno, uvek treba da idemo na pobedu, posebno na "Pro monte superkupu" gde su protivnici bili jaki - ocenjuje igru plavih Krstić.

Rakočević: Očekujem prvo mesto

Plejmejker reprezentacije SCG Igor Rakočević po običaju pruža dobre partije, a posebno se istakao u meču sa Litvancima na nedavno završenom Pro monte super kupu. Pred odlazak na novi, Efes kup, Igor kaže za Glas:
- Zadovoljan sam igrom reprezentacije, posebno ako imamo u vidu da je to bio prvi turnir na pripremama i prve utakmice. Još uvek su nam "teške" noge, što je posledica priprema na Kopaoniku. Naporno smo radili i to se u Podgorici isplatilo. Zadovoljan sam što smo igrali kao tim, a posebno me raduje igra u odbrani. Tu smo pokazali da možemo mnogo, ali naravno, ima tu još dosta stvari koje treba ispraviti i poboljšati. Očekujem još bolju igru na Efes kupu i prvo mesto na turniru-poručuje Rakočević.

Pohvale mladom centru Nju Džerzi Netsa stigle su prvo od selektora Obradovića na Kopaoniku, a zatim i u vidu najboljeg igrača "Pro monte superkupa". Ipak, Krstić više voli da svoje igre ocenjuje na osnovu učinka celog tima:
- Pohvale gode, ali ne bih se puno osvrtao na taj MVP trofej. Igrali smo kolektivno i u svakoj utakmici se neko drugi iskakao. Mislim da je bitnije što smo igrali dobro i osvojili prvo mesto, jer je to važno za stvaranje pobedničkog mentaliteta. Trenutno igram OK, ali svima nam je sada teško, pošto smo tek sišli sa Kopaonika.

Ovogodišnja selekcija prepuna je kvaliteta, ali se ne mogu prećutati snaga i jačina centarske linije, koja definitivno izaziva strah u očima protivnika:
- Imamo vrhunsku centarsku liniju. Tu su NBA igrači Rebrača i Miličić, zatim Tomašević koji godinama igra Evropi sa velikim uspehom, tu je Milojević koji je godinama MVP domaćeg prvenstva... Ne treba zaboraviti našu bekovsku liniju, koja je vrlo kvalitetna. Mislim da smo ove godine izuzetno jaki i dobro popunjeni na svim pozicijama.

Po završetku mečeva u Podgorici, selektor Obradović je pohvalio igrače na igri u odbrani i istakao da se mora obratiti pažnja i na napad, u kome još uvek ne štima sve kako valja:
- Na treninzima u Beogradu, pre polaska u Tursku, puno smo radili na napadu i kontranapadu. Odbrana je na celom turniru bila odlična, a napad je malo zakazao, ali smo i tada pokazali snagu, jer smo se protiv Litvanaca i Hrvata vratili u meč, što je vrlo bitno. Napad se teže vežba na treningu, on dolazi sa mečevima, tako da će na ovim turnirima koji slede u Turskoj i Grčkoj sve doći na svoje mesto.

Nakon osvojenog domaćeg, Krstić priželjkuje i strani trofej:
- Ovo je prilika da se u duelu sa jakim i kvalitetnim protivnicima što više uigramo i što bolje pripremimo za Evropsko prvenstvo. Moramo još više da pojačamo odbranu, da polako gradimo formu i da osvojimo turnir, jer, ponavljam, od nas se uvek očekuju pobede - jasan je Krstić.

V. Jovanović


vesti po rubrikama

^sport

Trofej iz "nehata"
Milošević: Krajnje je vreme da proradimo
Otpao Uroš Tripković
Galski petlovi za predjelo
Trener Rendžersa više ne računa na Mladenovića
Ognjenović hoće u Zvezdu
Ani aplauzi, Janku do viđenja
 


     


FastCounter by LinkExchange