GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 31. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ubijen šef crnogorske policije

PODGORICA - Načelnik u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore Slavoljub Šćekić ubijen je preksinoć u podgoričkom naselju Tološi. Šćekić, koji je bio načelnik Uprave za opšti kriminalitet, ubijen je oko jedan čas posle ponoći u klasičnoj sačekuši ispred kućnog praga. Prema informacijama koje su saopštene, Šćekić je ubijen s leđa, na 25 metara od kuće, sa dva kratka rafala iz automatskog oružja.

Ubica je iskočio iz zaklona i pobegao, a nešto kasnije komšije su čule zvuk motora automobila koji se udaljavao. Hitna pomoć koja je došla na lice mesta samo je konstatovala Šćekićevu smrt. Na mesto zločina došli su i istražni sudija Hamid Galonja i tužilac Ljiljana Klikovac, kao i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Mićo Orlandić. U opsežnoj istrazi koja je odmah sprovedena, policija je privela 20 osoba i od svih uzela parafinsku rukavicu.

Šćekić je, prema izjavama svedoka, došao rano ujutro kući, pošto je čitav dan radio na rasvetljavanju ubistva Miroja Baošića (26). On je radio i na rasvetljavanju ubistva vlasnika i urednika lista Dan Duška Jovanovića.

Ovo je treće ubistvo visokog policijskog funkcionera u poslednjih pet godina u Crnoj Gori. U maju 2000. godine ubijen je savetnik za bezbednost predsednika Crne Gore Goran Žigić, a u januaru 2001. funkcioner Službe državne bezbednosti Darko Beli Raspopović. Šćekić je radio i na rasvetljavanju ova dva ubistva.

V. K.


vesti po rubrikama

^hronika

Sahranjena cela porodica
Bačena bomba na kuću Jožefa Kase
Ubijen šef crnogorske policije
 


     


FastCounter by LinkExchange