GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 31. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sprečio sudar vozova, nagradili ga otkazom

ZAGREB - Uprava Hrvatskih železnica (HŽ) oterala je Josipa Brozovića, otpravnika vozova, sa stanice Ogulinski Hreljin, jer je medijima rekao istinu o izbegnutom sudaru dva brza voza.

"Licemeri u HŽ-u, u odbrani svojih ničim zasluženih pozicija, ne posustaju i, umesto da Brozoviću zahvale, oni ga nagrađuju otkazom", istakao je sindikat.

Pošto je jedan od mašinovođa u noći između petka i subote prošao kroz crveno, Brozović je radio-vezom uspeo da zaustavi vozove između kojih je razmak bio samo 50 metara. Krivična prijava protiv mašinovođe već je podneta, a mediji ističu da se Brozoviću zamera što je sve obelodanio. Predsednik Uprave HŽ-a Tomislav Josip Mlinarić je rekao da su neistinite informacije o haosu u tom preduzeću, da bezbednost u saobraćaju nije u pitanju i da nema potrebe stvarati paniku, prenosi Tanjug.

Osim ovog incidenta, izbegnuto je i prevrtanje voza sa žitom, jer je mašinovođa odbio da vozi kompoziciju s vagonima od kojih je polovina imala neispravne kočnice. Kod Rijeke se nedavno survao jedan teretni voz, a nedaleko od Zagreba iz šina su izletela tri vagona-cisterne s gasom.


vesti po rubrikama

^balkan

Srbi se Matekovićem odužili za Lukića?
Sprečio sudar vozova, nagradili ga otkazom
Odbio da Srbinu vrati imovinu
 


     


FastCounter by LinkExchange