GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 27. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Predstava "Spletka i ljubav" na ovogodišnjem Belefu

Sklonište od mračnih sila

Predstava "Spletka i ljubav", po tekstu Fridriha Šilera, u režiji Ivane Vujić, u okviru ovogodišnjeg Belefa biće premijerno igrana 30. avgusta u Beton hali 30. avgusta u 21 sat.

U zajedničkoj produkciji Pozorišta lutaka "Pinokio" i Belefa, prema rečima rediteljke Ivane Vujić, nastao je pozorišni eksperiment koji sluti "novi romantizam" jer nam je "svakodnevnog armagedona već preko glave".

- Tražili smo renesansne načine komunikacije sa publikom jer nam je važno da ljudima pošaljemo poruku nade i vere u ljubav. Danas smo svi marionete različitih centara moći na koje ne možemo da utičemo i zato je važno da nam srca budu ispunjena slobodom i ljubavlju. Spletke nam sve češće stežu živote, pa je red da se bar u pozorištu otrgnemo od mračnih sila - rekla je Ivana Vujić.

U kombinaciji različitih vrsti lutaka i lutkarskih tehnika, od "gran ginjola", preko pozorišta senki i marioneta pa sve do mobilnih objekata i igre svetlosti, našli su se glumci Nada Macanković, Danica Ristovski, Nadežda Damjanović, Željka Mandić, Slobodan Beštić, Kosta Bunuševac...

- Ovo je moja prva uloga u kojoj gradim karakter lika. Do sada sam nastupao performansima i konceptualnim spektaklima. Konačno ću biti pravi pozorišni glumac - rekao je Kosta Bunuševac.
Adaptaciju i dramaturgiju komada potpisale u Slavenka Milovanović i Sanja Domazet, dok je scenografiju i kostim napravila Dušica Knežević.

A. Nikolić


vesti po rubrikama

^kultura

Predstava "Spletka i ljubav" na ovogodišnjem Belefu
Kevin Spejsi u ulozi Ričarda Drugog
 


     


FastCounter by LinkExchange