GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 27. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Guglu određen pritvor

BEOGRAD - Vanraspravno krivično veće Okružnog suda u Beogradu odredilo je juče, po predlogu tužioca, jednomesečni pritvor advokatu Branimiru Guglu (51) iz Beograda, osumnjičenom da je izvršio šest krivičnih dela prevare i zloupotrebe poverenja, potvrđeno je Glasu u tom sudu.

Istražni sudija, koji je pre dva dana saslušao advokata, doneo je rešenje o sprovođenju istrage, ali je odbio predlog tužioca da se Gugl zadrži u pritvoru. Pošto se o pritvoru nisu usaglasili istražni sudija i tužilac, konačnu odluku donelo je krivično veće, koje odlučuje u slučaju njihovog neslaganja.

Osumnjičeni Gugl je prilikom saslušanja izneo svoju odbranu u prisustvu čak petorice advokata. On je rekao da je tačno da je uzeo novac od klijenata ali i objasnio da se oni nisu uselili u lokale koje im je prodao iz objektivnih razloga, jer je novac uložen upravo u lokale kao i da poslovi u vezi sa tim nisu okončani. Gugl je rekao i da je on to svojim klijentima objasnio ali da su neki od njih izgubili strpljenje i poverenje, posle čega su usledile krivične prijave protiv njega.

Gugl je uhapšen u ponedeljak i određen mu je policijski pritvor, pošto je troje njegovih bivših klijenata policiji prijavilo da ih je advokat prevario, uzimajući im depozite za kupovinu lokala, koji nikada nisu završili u njihovom vlasništvu.

Prema priči oštećenih, on je iste lokale, na atraktivnim lokacijama u gradu, prodavao više puta, uzimajući kupcima pri tom kaparu od 17 do 24 hiljade evra koju im nikada nije vratio.

U saopštenju MUP Srbije navedeno je da je advokat oštetio više osoba, za ukupan iznos od 142.800 eura koji je potrošio na svoje potrebe i vraćanje dugova. Pretpostavlja se da je Guglov dug mnogo veći, ali da ga policiji nisu prijavili svi kojima je ostao dužan pa se ne zna tačan iznos.

A. S.


vesti po rubrikama

^hronika

Obustavljeno krivično gonjenje Veroljuba Arsića iz Požarevca
Guglu određen pritvor
Zatvorenici nikad gori
 


     


FastCounter by LinkExchange