GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 27. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Obustavljeno krivično gonjenje Veroljuba Arsića iz Požarevca

Pijanstvo spaslo poslanika

Iako je proglašen neuračunljivim, Arsiću nisu određene zakonske mere bezbednosti

POŽAREVAC - Okružno javno tužilaštvo u Požarevcu odustalo je od krivičnog gonjenja republičkog poslanika SRS Veroljuba Arsića za razbojništvo u pokušaju i prinudu, jer su sudski veštaci utvrdili da on prilikom izvršenja ovih dela nije bio krivično odgovoran, pošto se nalazio u stanju neuračunljivosti zbog pijanstva.

- Okružno javno tužilaštvo bilo je primorano da odustane od ovog slučaja, jer je Okružni sud odbacio naš zahtev za krivičnim gonjenjem Arsića, kao i kasniji zahtev da mu se odrede mere bezbednosti predviđene zakonom, kao što je praksa kod onih koji se proglase neuračunljivim - izjavio je v.d. okružnog javnog tužioca u Požarevcu Dragan Petrović. On je rekao da je do obustavljanja ovog postupka došlo još pre nekoliko meseci i da se ne radi o političkoj odluci Okružnog tužilaštva, već o pravnoj nemogućnosti da nastavi započeto krivično gonjenje.

Krivična dela za koje ga je tužilaštvo teretilo Arsić je počinio 22. februara 2002. godine, u 1.30 po ponoći, kada je pijan pokušavao da uđe u kafanu "Kod Đure", u Ulici Draže Markovića broj 10 u Požarevcu, razlupavši stakla na ulazu. Pošto mu niko nije otvorio, jer se unutra nalazio samo uplašeni bračni par pomoćnih radnika, koji su završavali čišćenje, on je otišao iza kafane gde se nalazi nekoliko dvorišnih stanova.

Misleći da tu živi zakupac kafane, zalupao je na vrata porodice Jovanović na kojima se ubrzo pojavio Dragan Jovanović (21), u koga je on uperio pištolj i naredio mu da pođe ispred njega. Mladić je bio primoran da razlupa stakla i nasilno otvori kafanu u kojoj je ubrzo, koristeći Arsićevu nepažnju, uspeo da ga obori na pod i oduzme mu pištolj. U međuvremenu, na poziv mladićeve majke, pristigla je policija i utvrdila da je pištolj otkočen i da se u njegovoj cevi nalazi metak. Arsić je uhapšen i priveden u policijsku stanicu iz koje je ubrzo pušten, zbog posedovanja poslaničkog imuniteta. Tada je protiv njega SUP Požarevac podneo krivične prijave zbog sumnje da je počinio razbojništvo u pokušaju i prinudu.

Zanimljivo je da se restoran "Kod Đure" nalazi u podrumu porodične kuće sadašnjeg vršioca dužnosti Okružnog javnog tužioca Dragana Petrovića.

D. Novković


vesti po rubrikama

^hronika

Obustavljeno krivično gonjenje Veroljuba Arsića iz Požarevca
Guglu određen pritvor
Zatvorenici nikad gori
 


     


FastCounter by LinkExchange