GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 26. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Veće stipendije, ali i skuplji domovi i ishrana

BEOGRAD - Ministarstvo prosvete i sporta povećalo je juče učeničke i studentske stipendije i kredite, a već na septembarskom čeku studenti će, umesto dosadašnjih 3.750, dobiti 5.100 dinara.

- U novoj školskoj godini učenički krediti i stipendije povećani su od 1.500 na 3.000 dinara. Sve učeničke stipendije i krediti za prošlu školsku godinu su isplaćeni, dok će studente na fakultetima u septembru sačekati ček za jun - izjavio je Stevica Pivarski, šef Odseka za učeničke i studentske kredite i stipendije.

Proporcionalno povećanju stipendija, Ministarstvo prosvete i sporta donelo je odluku i o poskupljenju smeštaja i ishrane u studentskim i učeničkim domovima. Tako će sada studenti za tri obroka mesečno plaćati 3.270 dinara.

Konkurs za dodelu učeničkih i studentskih kredita i stipendija je raspisan, a dokumentaciju za konkurs srednjoškolci moraju predati od 5. septembra do 5. oktobra, a studenti od 1. do 31. oktobra. Planirano je da ove godine bude dodeljeno oko 10.000 učeničkih stipendija i 250 kredita za deficitarna zanimanja, dok će studentima biti podeljeno do 18.000 kredita, a broj stipendija zavisiće od broja prijavljenih studenata koji imaju prosek iznad 8,5.

M. J.


vesti po rubrikama

^tema

Zakon štiti kič
Nevažni smo za teroriste
Veće stipendije, ali i skuplji domovi i ishrana
 
 


     


FastCounter by LinkExchange