GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 26. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Da li HI "Župa" predstavlja potencijalnu opasnost za Kruševac?

Fabrika preti gradu

KRUŠEVAC - Alarmantno upozorenje Štrajkačkog odbora HI "Župa" da fabrika nije bezbedna potvrdili su i četvorica zastupnika "Vektre M", odnosno većinske vlasnice Violete Josifove. NJeni advokati kažu da nemaju tačne podatke o izvršenoj kontroli nadležnih inspekcija, ali upozoravaju da u "Župi" postoje oštećenja koja su moguća opasnost po grad i okolinu.

Komandant Opštinskog štaba civilne zaštite Dragan Azdejković povodom sveukupne situacije u HI "Župa" pozvao je na ozbiljnost i štrajkački odbor i većinsku vlasnicu. Od njih je zatraženo da obezbede stalno prisustvo potrebnog broja stručnih ljudi na svojim radnim mestima. Azdejković je i od nadležnih državnih institucija zatražio da preduzmu neophodne mere iz svoje nadležnosti.

Dok se sukobljene strane međusobno optužuju za "moguću katastrofu i nesagledivu materijalnu štetu", neizvestan je i odgovor na pitanje ko je odgovoran da grad obezbedi od mogućih nepredvidivih situacija.

Svi se slažu da je "Župa" prava hemijska bomba i da povremeno na nekim cisternama cure slavine. Štrajkački odbor je pozvao većinsku vlasnicu Violetu Josifovu da se, po rešenju suda, vrati u posed, ali ona to odbija, tražeći da svi radnici napuste fabriku.

Posle svega što se desilo, neizvesno je ko će da obezbedi fabriku ako Josifova odbija da, po rešenju suda, uđe u svoj posed. Ona je generalni direktor "Župe" i ima pravo naredbe za obezbeđenje fabrike. A, kako stvari stoje, ona ne može da postavi ni svoje lično obezbeđenje, pa u svakom kontaktu sa radnicima mora da je obezbeđuje policija.

R. Barjaktarević


vesti po rubrikama

^Srbija

Da li HI "Župa" predstavlja potencijalnu opasnost za Kruševac?
Svađe su prošle, vreme je za rad
Kancelarija za dijasporu u Kladovu
Ujdurma na kuršumlijskom groblju došla do suda
Kako žive žitelji nekadašnjeg kolektivnog centra kraj Pirota
Nevolje 80-godišnje Ruže Bordijašević iz Velike Vrbice
Grad se guši
   
 


     


FastCounter by LinkExchange