GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 26. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Marović i Tadić u septembru s papom

BEOGRAD - Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović sastaće se s papom Benediktom 16. početkom septembra, a predsednik Srbije Boris Tadić krajem istog meseca, saznao je Tanjug iz pouzdanih diplomatskih izvora.

Kako je rečeno nacionalnoj agenciji u Kabinetu predsednika državne zajednice, Marović će imati zvaničan susret sa poglavarom Rimokatoličke crkve 9. septembra, u papinoj letnjoj rezidenciji Kastel Gandolfo.

Prema Tanjugovim izvorima, Tadić bi sa papom trebalo da se susretne 29. septembra. U Kabinetu predsednika Srbije tu informaciju još ne mogu zvanično da potvrde.

Apostolski nuncije u Beogradu Euđenio Zbarbaro izjavio je u intervjuu Tanjugu, u aprilu ove godine, da je papa, pre nego što je izabran za rimokatoličkog poglavara, u svojstvu kardinala (Jozefa Racingera), u januaru izrazio nameru da poseti Beograd radi produbljavanja saradnje Rimokatoličke i Srpske pravoslavne crkve. "Što se nas tiče, to važi za Svetu stolicu i celu Rimokatoličku crkvu, spremni smo, jedva čekamo trenutak da realizujemo posetu pape", rekao je tom prilikom nuncije.


vesti po rubrikama

^politika

Milošević ljut, tražio da tužilac definiše za šta ga optužuje
Ponosni na Šešelja
Hapšenje Karadžića i Mladića na jesen
Albanci prete novim nasiljem
Niko iz Vlade Srbije juče se nije odupirao odluci o izbacivanju SDP-
Vlada Srbije smenila Čovića
Marović i Tadić u septembru s papom
Čekajući fajront : Sneg u septembru
 


     


FastCounter by LinkExchange