GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 25. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Državljani Srbije nastradali u teškoj nesreći u južnoj Bugarskoj

Poginula cela porodica

U direktnom sudaru sa kamionom izgubili život Zoran Dejanovski (36), njegova supruga Dragana (34), šestogodišnja ćerka Milica i trogodišnji sin Nikola, dok je vozač cisterne Dončo D. (38), iz bugarskog grada Kazanlak, lakše povređen

SOFIJA - U teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Kalofer-Karlovo u južnoj Bugarskoj poginula je četvoročlana porodica iz Srbije, saopštila je bugarska policija. U nesreći su poginuli Zoran Dejanovski (36), njegova supruga Dragana (34), šestogodišnja ćerka Milica i trogodišnji sin Nikola, dok je Dončo D. (38), iz bugarskog grada Kazanlak, povređen.

Nesreća se dogodila u utorak, oko 20.10 sati, kada je "ford siera" kojim je upravljao Dejanovski, vozeći iz pravca Plovdiva, prešao u suprotnu traku i direktno se sudario sa cisternom "mercedes aktros" za čijim volanom je bio Dončo D. Kako se saznaje, Dejanovski je velikom brzinom započeo preticanje na krivini po mokrom kolovozu.

Od jačine udarca njihov automobil se rascepao na dva dela, a prednji deo je totalno smrskan. Od velike siline udara, Zoranova žena Dragana i njihova deca su poginuli na mestu, dok je suprug Zoran preminuo na putu za bolnicu u Plovdivu. Vozač cisterne prošao je s lakom kontuzijom glave i stresom.

Više od dva sata vatrogasci su pokušavali da izvuku tela dvoje dece i njihove majke iz automobila iz kojeg su se videle samo njihove okrvavljene glave. Spasioci su prvo izvukli telo Nikole, zatim devojčice, pa Draganino telo. Deca su sedela pozadi, a majka na prednjem sedištu.

Policajci koji su izašli na mesto nesreće govorili su da su potreseni stravičnim prizorima, a uviđaj je trajao više od četiri sata. Tragedija je zaustavila saobraćaj na putu ka Kaloferu. Inače, na tom delu puta postavljeno je nekoliko saobraćajnih znakova, koji upozoravaju vozače da obrate pažnju i smanje brzinu, jer nailaze na opasan deo puta. Na ovoj deonici za nekoliko poslednjih godina dogodilo se na desetine nesreća. Policija u Pančevu juče je obaveštena o ovoj nesreći, ali u evidenciji građana prijavljenih u ovom SUP-u, nema porodice Dejanovski.

P. R. - A. S.


vesti po rubrikama

^hronika

Državljani Srbije nastradali u teškoj nesreći u južnoj Bugarskoj
Akteri zločina na Brankovom mostu u Beogradu upućeni u popravni dom
 


     


FastCounter by LinkExchange