GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 24. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Branilac policajca Miljana Mladenovića saopštio nove detalje o nesreći

Kočnice "punta" bile neispravne

ZAJEČAR - Advokat Momčilo Ristović, koji zastupa policajca Miljana Mladenovića (23) koji je u petak uveče, oko 19.45 sati, u Ulici Nikole Pašića u Zaječaru pregazio petnaestogodišnju Sandru Bonović, juče je izjavio da je posle nesreće na tehničkom pregledu utvrđeno da su na policijskom patrolnom automobilu bile neispravne kočnice. Sandra Bonović je od zadobijenih povreda glave preminula u subotu na Neurohirgiji u Nišu.

- Uviđajem je utvrđeno da je trag kočenja desnih točkova na automobilu bio 51,50 metara, a trag kočenja levih 47,50 metara - rekao je Ristović.

- Ta razlika od četiri metra bila je indicija da se uradi tehnički pregled vozila koji je potvrdio njegovu neispravnost, odnosno kočionog sistema. Mladenović se nije dužio tim vozilom, već su njega koristile sve patrole. Toga dana prvi put je vozio taj patrolni automobil.

Mladenović je još izjavio da nije poštovao ograničenje brzine u toj ulici i da se kretao između osamdeset i devedeset kilometara na sat. Njegove kolege tvrde da je brzina u tom momentu bila oko 70 kilometara. Kada se vozilo zaustavilo, izašao je i pitao Snežanu Lazić, prolaznicu na koju je pao bicikl i povredio je, gde je devojka. Povređena Sandra Bonović je ležala na trotoaru. Mladenović joj je prišao, podigao glavu i tada joj je iz nosa pocurela neka sadržina.

Ristović kaže da policajci koji su se nalazili u automobilu, mlađi vodnik Marjan Prvanov i policijski pripravnik Goran Milić, tvrde da je automobil devojku nosio na haubi sve dok se nije zaustavio, a onda je, posle zaustavljanja, pala na trotoar sa desne strane ulice.

- Rezultati obdukcije pokazaće da li je devojka zadobila povrede usled odbačaja, kao što tvrde neki svedoci, ili pak od pada sa haube - kaže Ristović.
U prisustvu najbliže porodice, familije i velikog broja prijatelja, juče je na zaječarskom groblju sahranjena Sandra Bonović.

S. Marković


vesti po rubrikama

^hronika

Nagrada cariniku koji je pronašao 4,2 kilograma kokaina
Kočnice "punta" bile neispravne
Uhapšen lopov Turčinovog automobila
 


     


FastCounter by LinkExchange