GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 22. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dani Vranja u septembru

VRANJE - U okviru Septembarsih slobodarskih svečanosti čelnici lokalne samouprave u Vranju planiraju da prvi put inaugurišu kulturno-turističku manifestaciju.

Nova manifestacija, pod radnim naslovom "Dani Vranja", održaće se od 12. do 17. septembra. Kulturno-turistička svetkovina biće prožeta raznim priredbama i sadržajima. Biće tu pod vedrim nebom muzike, turizma, muzičkih, etno i sportskih sadržaja.

Centralna svečanost je 7. septembra, kada se obeležava godišnjica oslobođenja Vranja i ovog kraja od fašizma. Članovi organizacionog odbora manifestacije "Dani Vranja" obavestili su novinare da će se književne večeri, koncerti, pozorišne predstave i modne revije održavati na najatraktivnijim mestima u Borinoj varoši.

Opštinska vlada već je donela odluku da se preuredi trg ispred Narodnog muzeja "Bora Stanković" i obezbedila je 2,3 miliona dinara. Pored preuređenog prostora ispred ovdašnjeg muzeja, priredbe će se održavati i u dvorištima Pribojčićeve i pomen-kuće Borisava Stankovića i poznatog vranjskog duhovnika Justina Popovića. Manifestacija će biti prožeta i programima humora i satire.

B. K.


vesti po rubrikama

^Srbija

Kontejneru rekli "zbogom"
Stranci merkaju mermer
Ostavili fabrike, okrenuli se njivi
ŠIK "Kopaonik" truje regiju
Dani Vranja u septembru
Počela izgradnja rasadnika
Prva beba posle šest godina
   
 


     


FastCounter by LinkExchange