GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 22. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Presudom Višeg trgovinskog suda raskinut ugovor o prodaji "Venčaca"

Stranci merkaju mermer

ARAĐELOVAC - Konačno je Viši trgovinski sud u Beogradu posle 14 meseci štrajka arađelovačkoj Industriji mermera i granita raskinuo kupoprodajni ugovor "Venčaca" i konzorcijuma Milovana Vulićevića i Božidara Petkovića, koji su oktobra meseca 2003. godine kupili 70 odsto kapitala za 68 miliona dinara.

Prema rečima Branka Trifunovića, direktora "Venčaca", sve se vraća u Akcijski fond i ide na tender. Trenutno je zainteresovano 15 kupaca, mahom iz inostranstva.

-U novu transformaciju idemo veoma obazrivo i tražimo čvrste ugovorne obaveze. Mi smo svetski proizvođači arhitektonskog kamena i kalcijum-karbonata, kao i drugih proizvoda za hemijsku i farmaceutsku industriju, a mermer sa Venčaca više od jednog veka se koristi na domaćem i svetskom tržištu. Vredno je napomenuti da je jedno krilo Bele kuće u Vašingtonu obloženo mermerom sa ove šumadijske planine, obelisk u Buenos Airesu i spomenik žrtvama u Mathauzenu - kaže Branko Trfunović, direktor.

Kopači "belog zlata", kako mnogi nazivaju kamenoresce "Venčaca", ponovo su u proizvodnim pogonima i rudničkim jamama i očekuju od nove prodaje i budućeg kupca da uspešno rade i zarade.

Z. J.


vesti po rubrikama

^Srbija

Kontejneru rekli "zbogom"
Stranci merkaju mermer
Ostavili fabrike, okrenuli se njivi
ŠIK "Kopaonik" truje regiju
Dani Vranja u septembru
Počela izgradnja rasadnika
Prva beba posle šest godina
   
 


     


FastCounter by LinkExchange