GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 22. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Učenici u Mazariću napokon u novoj školskoj zgradi

Kontejneru rekli "zbogom"

U nevelikom kontejneru zimi bilo ledeno, leti kao u rerni, a u školskom dvorištu nalazilo se leglo zmija otrovnica

VLADIČIN HAN - Učiteljica Ivanka Milanović i pomoćni radnik Čedomir Janjić od septembra će u osnovnoj školi u Mazariću, kod Vladičinog Hana, drugovati sa još tri đaka prvaka.

Jelena Aleksić, Marija Đorđević i Milan Pavlović od jeseni su u drugom razredu. Marko Nešić završio je u Mazariću četvrti razred i školovanje nastavlja u matičnoj školi u selu Stubal.
Jedini učenik trećeg razreda biće Dragana Tomić, dok će četvrti pohađati Sandra, Danijel i Nikola Đorđević, Katarina Petković i Tamara Pavlović. U novoj školskoj godini, dakle, biće petnaestoro đaka.

Ono što je najvažnije jeste činjenica da će posle desetogodišnjeg zlopaćenja u kontejneru deca iz Mazarića nastavu pohađati u novoj školskoj zgradi.
- Deset godina smo u kontejneru. Zimi nismo mogli da se zagrejemo, a leti je bilo kao u rerni. Dvorište nije bilo sređeno. Tu se nalazilo zmijsko leglo, a na samo nekoliko metara od škole jedan domaćin iz Vranja imao je do prošle godine oko 40 košnica. Deca su bila na udaru rojeva pčela i nema učenika koga pčele nisu izujedale bar jednom - priča nam učiteljica Ivanka Milanović.

Srećna učiteljica u ovoj mešovitoj školi uči decu već nekoliko godina i zahvaljuje se donatorima koji napokon izgradiše školu. Zahvaljujući donaciji američke nevladine organizacije UNDP u okviru programa napretka i oporavka opština, Mazarać je dobio novu školsku zgradu. Stara škola se srušila pre bezmalo deset godina. Skupština opštine Vladičin Han pomogla je sa 5.990 evra, a ostatak novca obezbedili su Mazaraćani.

B. Kadić


vesti po rubrikama

^Srbija

Kontejneru rekli "zbogom"
Stranci merkaju mermer
Ostavili fabrike, okrenuli se njivi
ŠIK "Kopaonik" truje regiju
Dani Vranja u septembru
Počela izgradnja rasadnika
Prva beba posle šest godina
   
 


     


FastCounter by LinkExchange