GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 22. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Hag odlučuje o privremenom puštanju Pavkovića

HAG - Nastavak svedočenja lidera SRS Vojislava Šešelja na suđenju Slobodanu Miloševiću i rasprava o zahtevu generala Nebojše Pavkovića za privremeno oslobađanje biće najvažniji događaji u Haškom tribunalu iduće nedelje, javlja Beta. Šešelj će iskaz kao svedok Miloševićeve odbrane nastaviti u utorak, 23. avgusta.

Na početku svedočenja, prošlog petka, on je potvrdio da je cilj SRS stvaranje Velike Srbije koja bi obuhvatala "sve srpske zemlje" i "glavninu srpskog naroda različitih veroispovesti". Negirao je navod optužnice da su Milošević i zvaničnici njegove vlasti sproveli "zajednički zločinački poduhvat" protiv kosovskih Albanaca.

Lider radikala je i sam optužen za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, i u pritvoru Tribunala čeka na početak suđenja. U utorak će u Haškom tribunalu biti održana i rasprava o zahtevu bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojše Pavkovića da bude pušten na slobodu do početka suđenja. U Hagu je najavljeno da će garancije Vlade Srbije da će se Pavković vratiti na suđenje, ako bude privremeno pušten, sudskom veću preneti ministar pravde Zoran Stojković.


vesti po rubrikama

^politika

Zakon o NIS prolazi primena "na čekanju"
Miloševići se sele u Rusiju?
Bora "leti" umesto Velje
Vlada traje do kraja mandata
Batić: Članovi Koštuničine vlade umešani u ubistvo Zorana Đinđića
Lončar: Ne postoji volja za novi ustav
Hag odlučuje o privremenom puštanju Pavkovića
 


     


FastCounter by LinkExchange