GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 22. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Lončar: Ne postoji volja za novi ustav

BEOGRAD - Medijske priče o nesuglasicama u Vladi Srbije deo su "marketinške kampanje koja se vodi protiv Vlade", izjavio je u intervjuu Fonetu republički ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Zoran Lončar i rekao da se ne slaže sa ocenama analitičara da će Vlada pasti u decembru, a izbori biti raspisani u proleće naredne godine.

"Dok ova Vlada bude dobro radila, njen mandat će trajati. U protivnom", dodao je Lončar, "naša opozicija, ako smogne političke snage, a za sada je pokazala da je politički nemoćna, imaće prilike da u Skupštini Srbije koristi Ustavom predviđen institut zahteva za izglasavanje nepoverenja Vladi". "Ali ja ne vidim ni jedan drugi razlog, osim eventualno donošenja novog Ustava Srbije, da mandat ove Vlade istekne pre redovnog perioda", rekao je Lončar i, istovremeno, ukazao da i dalje nema političke volje za donošenje novog Ustava Srbije.

"Nalazimo se na samom početku izrade nacrta teksta budućeg Ustava Srbije i on će biti donet onog trenutka kada na političkoj sceni u Srbiji, kod svih relevantnih aktera, a to su praktično sve parlamentarne stranke, bude stvarne i iskrene političke volje da se Ustav donese", objasnio je Lončar.

On je ocenio da je period od godinu i po dana od početka rada na Nacrtu ustava Srbije pokazao da iz raznoraznih razloga ta politička volja kod svih aktera još ne postoji.


vesti po rubrikama

^politika

Zakon o NIS prolazi primena "na čekanju"
Miloševići se sele u Rusiju?
Bora "leti" umesto Velje
Vlada traje do kraja mandata
Batić: Članovi Koštuničine vlade umešani u ubistvo Zorana Đinđića
Lončar: Ne postoji volja za novi ustav
Hag odlučuje o privremenom puštanju Pavkovića
 


     


FastCounter by LinkExchange