GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 22. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Aleksandar Pravdić, potpredsednik Demokratske stranke Srbije

Vlada traje do kraja mandata

BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Aleksandar Pravdić ocenio je juče u intervjuu Tanjugu da je Vlada Srbije spremna da istraje do kraja mandata i da nije izvesno raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora.

"Ne vidim nijedan razlog zašto bi u ovom trenutku bili raspisani vanredni izbori. Izbora neće biti dok postoji većina vladajuće koalicije u parlamentu, a stabilna većina potvrđena je poslednji put na rebalansu budžeta. Postoje pravila koja propisuju raspisivanje izbora", rekao je Pravdić.

Vlada je, otkad je DSS u njoj stožer, ostvarila konsenzus svih političkih struktura u Srbiji po pitanju Kosova i Metohije, državne zajednice i uspostavila kvalitetan odnos sa relevantnim subjektima u Evropi i svetu i u njenoj poziciji ka integrativnim procesima, rekao je Pravdić i dodao da na jesen slede pregovori o stabilizaciji i asocijaciji. "Ako tome dodamo i nedavnu odluku Amerike o našem povlašćenom statusu u trgovini, ali i namere vezane za odnos sa NATO, kroz Partnerstvo za mir, jasno je da Vlada pred sobom ima ozbiljne državno-političke ciljeve kojima pristupa serjozno i gde pokazuje da to radi odgovorno i kvalitetno", rekao je Pravdić.

Utisci na političkoj sceni Srbije su "varljiva kategorija" i obično su određeni "nepolitičkim ili kvazipolitičkim razlozima", ocenio je on i dodao da je u toku kampanja u kojoj opozicija ima legitimno i legalno pravo da kritikuje Vladu, da želi prevremene izbore, ali da u toj kritici ima subjektivne i iracionalne pristupe. Opozicija koristi i najmanji povod ne bi li žestoko napala Vladu, i to jeste sa stanovišta opozicije dopustivo, ali ona time posredno govori da zapravo nema suštinskih primedbi na rad Vlade. U tome se ogleda njen suštinski motiv, da dođe na vlast, a ne da daje alternativna, bolja rešenja, rekao je Pravdić.


vesti po rubrikama

^politika

Zakon o NIS prolazi primena "na čekanju"
Miloševići se sele u Rusiju?
Bora "leti" umesto Velje
Vlada traje do kraja mandata
Batić: Članovi Koštuničine vlade umešani u ubistvo Zorana Đinđića
Lončar: Ne postoji volja za novi ustav
Hag odlučuje o privremenom puštanju Pavkovića
 


     


FastCounter by LinkExchange