GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 22. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Kojadinović smenjuje savetnika

Bora "leti" umesto Velje

BEOGRAD - Ministar za kulturu u Vladi Srbije Dragan Kojadinović potvrdio je za Glas da će njegov savetnik Bora Đorđević zbog izjava oko ministra Velimira Ilića i B92 biti smenjen.

- Nažalost, to je neminovno, jer Bora bez obzira što ima pravo na lični stav, ne može sa te funkcije tako da govori. Može on da ocenjuje rad medija, ali to je neka druga tema. Boru inače vrlo poštujem i kao čoveka i kao muzičara, a ono što je uradio kao savetnik ministra je nedopustivo. Pošto se sve to desilo tokom vikenda i nismo se čuli, već danas ćemo razgovarati. Ne bih da prejudiciram stav Vlade, ali pretpostavljam da će se o svemu vrlo brzo više znati. Ipak, posle ovakve izjave Bore Đorđevića mislim da njemu više nema mesta u Vladi - kaže ministar Dragan Kojadinović

SPO insistira na "slučaju Marko"

I dok neki tvrde da su se Miloševićevi na prodaju nekretnina odlučili posle burnog reagovanja javnosti da Marko Milošević bude oslobođen povodom slučaja motorne testere, SPO traži reviziju tog slučaja.
- Mi ne da ne možemo, već nećemo da budemo u Vladi Srbije koja otvoreno abolira odgovornost porodice Milošević. I po cenu da SPO ode iz vlasti, odlučno ćemo zahtevati da se ceo slučaj ponovo preispita. Imamo podršku od G17, a sada je na potezu premijer Koštunica, koji je obećao da će Vlada ovih dana razgovarati o odluci Tužilaštva u Požarevcu koje, na osnovu novih činjenica koje je izneo Velimir Ilić, ima dovoljno elemenata da se ponovo sve preispita - kaže za Glas direktor SPO Srđan Srećković.

I Bora Đorđević, koji je pozdravio istup Velimira Ilića uz opasku: "Veljo majstore!" navodeći da su novinari B92 "izdajnička stoka", kaže za Glas da je načuo da se u nekim krugovima već razgovaralo o njegovoj smeni s mesta savetnika ministra za kulturu.

- Priča se da neki ljudi hoće da me smene. I nije me briga. Stojim iza svake reči koju sam rekao i mislim da je Velja bio suviše blag. Da sam bio na njegovom mestu sigurno bih bio još oštriji - priča Bora Đorđević.

Pošto je za navodnu smenu čuo tokom vikenda i on pretpostavlja da će se već tokom današnjeg dana sigurno znati mnogo više:
- Kako god odlučili, ja se neću ljutiti na mog druga Dragana Kojadinovića, mada bi bilo šteta da jedna interna svađa između Velje i Kojadina i moj lični stav utiču na odluku da ja odem. I ako tako odluče tvrdim da bi moja ostavka bila iznuđen poziv. Konkretno, B92 se sigurno žalio svojim sponzorima u inostranstvu, a oni su onda izvršili pritisak na Vladu da me smeni. To me ne pogađa jer sam siguran da većina Srba misli kao i ja, da B92 vodi antisrpsku propagandu, iako se oni pozivaju na demokratiju. Ma serem im se ja na takvu demokratiju - veli Bora Đorđević.

S. Vojinović


vesti po rubrikama

^politika

Zakon o NIS prolazi primena "na čekanju"
Miloševići se sele u Rusiju?
Bora "leti" umesto Velje
Vlada traje do kraja mandata
Batić: Članovi Koštuničine vlade umešani u ubistvo Zorana Đinđića
Lončar: Ne postoji volja za novi ustav
Hag odlučuje o privremenom puštanju Pavkovića
 


     


FastCounter by LinkExchange