GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 22. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Šta se krije iza namere prodaje nekretnina bivšeg predsednika SRJ

Miloševići se sele u Rusiju?

To je logično jer tamo je Miloševićev brat Borislav koji i dalje ima jake političke i poslovne veze, a i Marko i Mira već dugo legalno borave u Rusiji, kaže Miloševićev blizak prijatelj

BEOGRAD - Posle povlačenja optužnica i ukidanja međunarodnih poternica za Markom Miloševićem i Mirom Marković, ali i nakon skandala oko neplaćenog duga za struju u Požarevcu, porodica bivšeg jugoslovenskog predsednika, kako tvrde neki mediji, sve više razmišlja da definitivno napusti Srbiju.

I dok neki zapadni mediji, pozivajući se navodno na izvor blizak porodici, pišu da porodica Slobodana Miloševića namerava da kupi nekretnine u Hagu, s druge strane, neki Miloševićevi bliski prijatelji vele da ne veruju da on planira da rasproda imovinu, a ako to i uradi, više je nego sigurno da bi on najpre investirao u Rusiji.

- Možda Mira i planira da neko vreme boravi u Hagu, kako bi do kraja suđenja bila uz supruga, ali nema govora o nekakvoj kupovini, već kako smo čuli, pošto su hoteli izuzetno skupi, ona razmišlja da eventualno iznajmi stan. A ukoliko i reše da odu iz Srbije, sve više se govori da bi novac od nekretnina najpre uložili u Rusiju. Uostalom, i logično je, jer tamo je već godinama Miloševićev brat Borislav koji i dalje ima izuzetno jake političke i poslovne veze, a i Marko i Mira već dugo legalno borave u Rusiji - veli jedan Miloševićev prijatelj koji ga je nedavno posetio u Hagu i dodaje da se on zaista njemu požalio da mu najviše nedostaje porodica.

Da je Rusija eventualno izvesnija kao buduća zemlja za koju bi se Miloševići odlučili, sigurno idu u prilog za sada samo spekulacije da bi bivši predsednik SRJ zatvorsku kaznu mogao da služi u toj zemlji i da bi Vladimir Putin, pošto Rusija nije na sadašnjem spisku zemalja o prihvatu haških optuženika, to i uradio, kako bi Miloševića spasao zapadnih kazamata.

Da će se neke od pet kuća koje Miloševići poseduju - dve u Beogradu i tri u Požarevcu, čija se vrednost procenjuje na četiri miliona i dvesta hiljada evra, uskoro naći na tržištu odlučno demantuje za Glas advokat porodice Milošević Dragan Ivanović.

- Nema ni govora o prodaji, niti porodica Milošević razmišlja da napusti Srbiju. Da u tome ima neke istine prvi bih morao ja da znam jer su Mira i Marko samo mene u Srbiji ovlastili da ih zastupam. I sve te priče da je kao neki advokat posrednik između, navodnog prodavca i kupca, su neistina - tvrdi Ivanović i dodaje: "Takve laži proturaju prvenstveno neki ljudi iz Požarevca, pre svega otporaši. Njihovim budalaštinama smeje se i sprda cela Srbija".

S. Vojinović


vesti po rubrikama

^politika

Zakon o NIS prolazi primena "na čekanju"
Miloševići se sele u Rusiju?
Bora "leti" umesto Velje
Vlada traje do kraja mandata
Batić: Članovi Koštuničine vlade umešani u ubistvo Zorana Đinđića
Lončar: Ne postoji volja za novi ustav
Hag odlučuje o privremenom puštanju Pavkovića
 


     


FastCounter by LinkExchange