GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 22. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gradske vesti

 

Ekipe u Sopotu i Paliluli

Ekipe Instituta za transfuziju krvi Srbije dežuraće danas, od 9 do 13 sati, u Domu zdravlja u Sopotu. Krv se može dati i na Paliluli u PKB "Dunavac", od 8 do 12 sati. Institut za transfuziju krvi, u Svetosavskoj 39, dežura od 7 do 19 sati, a Kliničko-bolnički centri "Zemun", "Zvezdara" i "Dr Dragiša Mišović" od 7 do 14 sati.

G. J.

Saobraćajka na raskrsnici

Branko Nedeljković je povređen u saobraćajnom udesu, koji se dogodio sinoć na raskrsnici ulica Maksima Gorkog i Gospodara Vučića. Automobil marke "opel kadet" crne boje, leskovačke registracije 803-83, jureći Ulicom gospodara Vučića, udario je u crni džip marke "hjundai", beogradske registracije 43-104, koji je dolazio iz Ulice Maksima Gorkog, i prevrnuo ga. Odbivši se nakon udara, "opel" je naleteo i na beli "pežo", beogradske registracije 658-316, koji je stajao na raskrsnici iz Gospodara Vučića. Kako saznajemo, jedini povređeni je vozač džipa, ali je materijalna šteta velika.

A. S. K.

Raketa izazvala požar

Signalna raketa je sinoć uletela kroz kuhinjski prozor stana Zorana Marinkovića u Barskoj ulici 2, i izazvala požar u kome je njegov sin zadobio opekotine na ruci. Teže povređenih nije bilo, a požar je lokalizovan intervencijom vatrogasne službe.

A. S. K.

Kiša nije donela nevolje

U glavnom gradu nisu zabeleženi veći problemi sa kišnicom i pored obilnih padavina poslednjih dana, kažu u JKP-u "Beogradski vodovod i kanalizacija". Svi slivnici se redovno čiste, a manjih izlivanja bilo je na samo nekoliko lokacija. Na teren svakodnevno izlazi 49 ekipa koje odlično sarađuju sa inspekcijom. Iz ovog preduzeća apeluju na investitore da spreče upadanje u slivnike šuta i drugog materijala, jer do problema sa izlivanjem vode dolazi baš u blizini gradilišta.

G. J.

Direkcija za puteve

Matošićeva ulica biće zatvorena za saobraćaj do petka, 26. avgusta, zbog radova. Radovi u Ulici Milana Đurića u Resniku počinju danas i trajaće dva dana. Iz Direkcije za puteve grada kažu da će ulica za to vreme biti zatvorena za saobraćaj. U Makedonskoj ulici radovi se obavljaju pod saobraćajem, a očekuje se da ulica bude zatvorena onog trenutka kada bude spremna za asfaltiranje. Radi se i Ulica Džordža Vašingtona, a na opštini Palilula obnavljaju se ulice Knez Danilova i Mite Spajića u Borči. Ruzveltova ulica biće zatvorena za saobraćaj, zbog asfaltiranja, do srede, 24. avgusta.

G. J.

Ispraćaj regruta

Svečani ispraćaj 120 regruta septembarske klase sa teritorije Voždovca organizovan je u CKS "Šumice". Okupljenim regrutima obratili su se mr Stevan Obradović, savetnik predsednika opštine Voždovac, i pukovnik Rajko Mrvić, zamenik komandanta KVO Beograd.

V. V.

Prodaja školskog pribora

U "Mamut megastoru", knjižari "Akademija", i prodavnici "Ips" počela je prodaja udžbenika za novu školsku godinu i kompletnog školskog pribora. Zbog bogate i raznovrsne ponude, "Ips" je obezbedio programe svih izdavača za sve školarce.

I. Z.

Nije teško biti fin

U Domu za osobe sa invaliditetom "Dragiša Vitošević" uspešno je priveden kraju višemesečni rad na projektu "Nije teško biti fin". Ovaj program imao je za cilj podizanje kvaliteta života stanara doma, kao i razumevanje specifičnosti pojedinih vrsta invaliditeta. Projekat je realizovan kroz tri edukativne radionice: "Jezik i terminologija", "Medicinski i socijalni modeli invalidnosti" i "Nenasilna komunikacija". Kroz projekat je uspešno prošlo više od dve trećine stanara i zaposlenih, a realizovala ga je nevladina organizacija "Iz kruga" u saradnji sa Udruženjem stanara doma. Pokrovitelj je bio Fond za socijalne inovacije Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike.

G. J.

Opljačkan "Ce market"

Naoružani mladić starosti oko 20 godina opljačkao je juče oko 13 sati prodavnicu "Ce marketa" u Takovskoj ulici 9. Od radnice je uz pretnju pištoljem mladić uzeo ceo pazar, oko 13.000 dinara. Mladić se zatim, sa parama, peške uputio prema sportskom centru "Tašmajdan". Po opisu očevidaca na sebi je imao crnu jaknu sa belim aplikacijama i plave farmerke.

S. T.

Bez struje

Sutra:
Stari Grad od 8.30 do 13 sati: Dunavska 26, Mike Alasa 24-28, Solunska 30-32. Naselje Beograd: Dračka 1-3.
Stari Grad od 9 do 13 sati: Nušićeva 8.

Vračar od 8.30 do 14 sati: Šumatovačka 15-27, 28-52.
Vračar od 8.30 do 16 sati: Gružanska, Milutina Blagojevića 57, 59, 63, Jovana Rajića 5, 7, Žička 18-36, Vojislava Ilića 2-4.

Rakovica od 7.30 do 17 sati - naselje Resnik: Braće Jeremić 2-8, 1-11, Josipa Telarevića od 13. oktobra do Rađevske, Palih boraca 11-35, 20-32, Varaždinska, Vrbaska.
Čukarica od 8.30 do 15 sati: Lazarevački drum 2-4a, 1-15, Radnička 24-38.

Novi Beograd od 8 do 14 sati: Bulevar Avnoja 32-40, 44, Bulevar Mihaila Pupina 47-57, 95-109, Proleterske solidarnosti 1-13.
Zemun od 8 do 17 sati - naselje Jakovo: Balkanska 2, 1-27, Oračka 15-33, Savska 52, 56-56a, 62-68, 74-98, 21-29, 33-37, 41-51.

Barajevo od 8 do 14 sati - naselje Boždarevac.
Barajevo od 9 do 14 sati - naselje Arnajevo, Rožanci, naselje Beljina: Jovana Popovića, Livadska, Kosmajskog odreda, Brđanska, 8. marta, 10. oktobra, Klenovačka, Osredačka, 4. jula, 2. Šumadijske brigade.
Mladenovac od 9 do 13 sati - selo Stojnik - reon Šundići i centar.


vesti po rubrikama

^Beograd

Dobri za smeće, šut i komarce
Mlade kosi rak i HIV
Stražarim s motkom, koze sve obrstiše!
Koradu lovorov venac!
Vežbama protiv stresa
Zelena površina podesna za gradnju
Prijem u Skupštini
Dan napuštenih životinja
Prijave protiv "divljih" taksista
Gradske vesti: Ekipe u Sopotu i Paliluli
 


     


FastCounter by LinkExchange