GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 22. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Prijem u Skupštini

Andreja Mladenović, član Gradskog veća Beograda, primio je Veljka Šukala, predsednika Džet-ski saveza SCG i Brazilce Daglasa Karvalja i Tomirota Salvadorea, vozače skutera na vodi, koji su se, na nedavno održanom Evropskom šampionatu u džet-skiju, takmičili za našu zemlju.

Prema rečima Andreje Mladenovića, dve reke i jezero pružaju odlične uslove da se u Beogradu popularizuju sportovi na vodi.

- Obaveza grada je da pomaže razvoj ovakvih sportova, naročito ako oni okupljaju veliki broj mladih Beograđana, što je ovde slučaj. Džet-ski savez SCG pokazao se kao veoma dobar organizator velikih međunarodnih takmičenja. A to je značajno i za predstavljanje Beograda kao jedne od interesantnijih turističkih destinacija - rekao je Mladenović.

Gradska uprava je, preko Sekretarijata za sport i omladinu, pomogla razvoj ovog sporta. Tokom prošle godine kupljena su dva skutera, a pomoć u organizaciji takmičenja dala je većina gradskih komunalnih službi. Obuka za vožnju skutera važna je i u spasilačkoj službi na Savi i Dunavu, jer su ova brza plovila spasla mnogo života, naročito kupača na Savskom jezeru.
- Obuku za vožnju skutera prošlo je 400 devojčica i dečaka uzrasta od šest do 18 godina, a u pripremi je škola za 200 njih - kaže Veljko Šukalo, predsednik Džet-ski saveza SCG.

Radi boljeg rada službi na vodi neophodno je pružiti pomoć Rečnoj policiji. Njima su neophodna dva nova skutera kojima će policajci moći da intervenišu na drugoj obali reke za nepunih deset sekundi. A Grad će pomoći da se za džet-ski sport izgradi stalni objekat na Savi.
Gosti su domaćina iz Skupštine grada upoznali sa pripremama za održavanje Svetskog kupa na Savi, kod Beogradskog sajma, koji će se održati narednog vikenda, 27. i 28. avgusta. Reprezentacija SCG priprema se i za Svetsko prvenstvo u Americi, koje će biti održano oktobra ove godine.

G. J.


vesti po rubrikama

^Beograd

Dobri za smeće, šut i komarce
Mlade kosi rak i HIV
Stražarim s motkom, koze sve obrstiše!
Koradu lovorov venac!
Vežbama protiv stresa
Zelena površina podesna za gradnju
Prijem u Skupštini
Dan napuštenih životinja
Prijave protiv "divljih" taksista
Gradske vesti: Ekipe u Sopotu i Paliluli
 


     


FastCounter by LinkExchange