GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 22. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zelena površina podesna za gradnju

Još jedna gradnja "na zelenoj površini" uznemirila je Novobeograđane u Bloku 63, koji su odmah pristupili omiljenoj metodi isterivanja pravde - izlasku na ulicu. Travnjak u ovom bloku, oivičen Nehruovom i Gandijevom ulicom, prema mišljenju stanara okolnih zgrada, "uzurpiran je protivzakonito i na njemu je počeo da se gradi poslovni centar bez potrebnih dozvola".

Na pomenutom mestu bila je zelena, ne baš uređena površina, ali su bageri pre dva dana počeli da kopaju i pripremaju zemljište za gradnju.

U opštini Novi Beograd kažu da se sve radi po propisima.
- Inspekcija je izašla na teren i utvrdila činjenično stanje, a to je da investitori imaju sve potrebne dozvole za gradnju na tom mestu - kažu u opštini Novi Beograd.

U Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da nisu sve površine na kojima ništa nije izgrađeno planirane da budu "zelene".
- Samo dok se neko zemljište, koje nije Generalnim planom predviđeno da bude zelena površina ne privede nameni i dok se ne pojavi investitor zainteresovan za zakup te lokacije, ona može biti "zelena površina". Pomenuta lokacija je planirana za poslovno-komercijalni sadržaj i bila je "zelena površina" do onog trenutka dok se na licitaciji nije pojavio zakupac. Sada je zakupac poznat i lokacija mu je dodeljena na 99 godina. Grad se razvija i mora da se gradi, a građani mogu lako da se upoznaju sa planom širenja grada - kaže Nenad Bajić, pi-ar menadžer Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada.

On apeluje na sve građane da se na vreme obaveste šta se gradi u njihovom komšiluku tako što će pogledati Generalni plan razvoja Beograda do 2021. godine.
- U tom planu zapisano je i objašnjeno koje su zone za šta namenjene. Ipak, građani su nezainteresovani sve do trenutka dok se ne pojavi bager - kaže Bajić.

V. V.


vesti po rubrikama

^Beograd

Dobri za smeće, šut i komarce
Mlade kosi rak i HIV
Stražarim s motkom, koze sve obrstiše!
Koradu lovorov venac!
Vežbama protiv stresa
Zelena površina podesna za gradnju
Prijem u Skupštini
Dan napuštenih životinja
Prijave protiv "divljih" taksista
Gradske vesti: Ekipe u Sopotu i Paliluli
 


     


FastCounter by LinkExchange