GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 21. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Rolingstonsi večeras iz Bostona kreću na još jednu svetsku turneju

Da li će do Srbije stići pre penzije?

Rolingstonsi se ponovo kotrljaju. Najdugovečniji rok sastav večeras u Bostonu započinje još jednu - 31. po redu! - svetsku turneju. Ulaznice za dva bostonska koncerta rasprodate su još nekoliko nedelja ranije, a posle Bostona, Stonsi će obići Kanadu, da bi se posle ponovo vratili u SAD, gde će održati 35 koncerata. Zatim odlaze u Južnu Ameriku, pa u Japan i druge azijske zemlje. Po objavljenom "redu vožnje", u Evropu stižu u junu sledeće godine.

Koncerti će biti održani na stadionima i, ređe, u malim salama. Repertoar će biti sastavljen od starih hitova, ali i novih pesama koje će se naći na albumu koji izlazi početkom septembra. Među najavljenim gostima koje će sa Stonsima nastupati u SAD su Blek Ajd Piz, Marun 5, Perl Džem, Bek i drugi.

"Mi smo muzičari i sviramo, to je naš posao? Želiš da obavljaš posao koji voliš. Razlika između nas i drugih je u tome što mi oko toga dižemo veliku galamu!", rekao je Džeger

u intervju za američku televizijsku stanicu En-Bi-Si, odgovarajući na pitanje odakle crpe toliku energiju. "Tajna" je, kaže, u etici i o ljubavi prema poslu.

Početak svetske turneje Rolingstonsa ponovo je aktuelizovao staro pitanje - da li će konačno doći u Beograd (pre nego što "okače kopačke o klin"). Nesuđeni organizator otkazanog koncerta Rolingstonsa u Beogradu (2003) Maksa Ćatović iz producentske kuće "Komuna" tim povodom je izjavio kako je "Komuna" u završnici pregovora sa menadžmentom legendarnog sastava.

- Praktično smo pred potpisivanjem ugovora, što znači da će Stonsi sledećeg leta, ako se nešto ne predviđeno desi, svirati u Beogradu - izjavio je Ćatović.
U Srbiji se, nažalost, uvek mora računati na "nepredviđeno". Pre dve godine koncert Rolingstonsa u Beogradu je bio ugovoren, ali je ekspresno otkazan posle atentata na premijera Zorana Đinđića.

G. J.


vesti po rubrikama

^glasno

Rolingstonsi večeras iz Bostona kreću na još jednu svetsku turneju
Bronzana statua ocu irskog roka
Utisci posle druge polufinalne večeri 39. zaječarske gitarijade
Istorijat sastava The Monks jedna je od najbizarnijih rokenrol priča
Strip kutak : Relativna pravda Skip Vilijamsona
 


     


FastCounter by LinkExchange