GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 20. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Tri radnika "Trajala" već dvadeset dana spavaju na ulici

Štrajkačima prete krivičnim prijavama

Rukovodstvo "Trajala" nagovara opštinsku vlast i lokalne medije da radnike koji štrajkuju proglase neprijateljima grada - tvrde u sindikatu "Nezavisnost"

KRUŠEVAC - Pred Skupštinom opštine Kruševca već 20 dana ista slika. Radnici "Trajal Korporacije" Dragoslav Jeftić, Dragiša Živković i Predrag Milošević, koji su tužili svoju firmu zbog nepravilne raspodele 20 stanova solidarnosti, pune tri nedelje spavaju na ulici. U štrajku glađu su i njihove supruge, a često i deca. Dragiša Živković je na kiši je, spavajući na betonu "zaradio" upalu levog plućnog krila i povredio nogu, a Dušica Jeftić, supruga Dragoslava Jeftića, policiji je izjavila da se zaklela da će se zbog nepravde javno spaliti.

- Moju suprugu Dušicu i Predraga Miloševića privela je policija. Zapretili su nam da će podneti krivične prijave ukoliko odmah ne prekinemo sa prikupljanjem potpisa od građana za pravdu. Nagovarali su nas da prijavimo štrajk i platimo neku opštinsku taksu. Teraju nas odavde, kažu nam da idemo i štrajkujemo što dalje od opštine - kaže Dragoslav Jeftić.

U Sindikatu "Nezavisnoat" tvrde da rukovodstvo "Trajala" vrši pritisak na opštinsku vlast i lokalne medije da radnike, koji štrajkuju proglase neprijateljima ovoga grada.

Uvijeni u po jedno ćebe, radnici "Trajala" i njihove supruge provode dane i noći pred zgradom SO. U međuvremenu, blizu tri hiljade radnika "Trajal" korporacije, na poziv predsednika Sindikata i predsednika Stambene komisije Milosava Vukojičića, direktora Miloša Nenezića i njegovih saradnika, koji su inače dobili stanove, okupilo se u krugu fabrike da bi dali podršku svom rukovodstvu i proglasili neprijatelje koji pred privatizaciju "mute vodu". Novinarima je potvrđeno da je predsednik Sindikata Milosav Vukojičić, koji je dobio kadrovski stan, proglašen za najneophodniji kadar u "Trajalu" u ovom trenutku.

R. B.


vesti po rubrikama

^Srbija

Tri radnika "Trajala" već dvadeset dana spavaju na ulici
Majdanpečke zanatlije ne mogu da realizuju kredite iz Fonda za razvoj
Peticijom "čiste" vazduh
   
 


     


FastCounter by LinkExchange