GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 20. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nakon prve polufinalne večeri 39. zaječarske gitarijade

Mnogo vati, ali malo posetilaca

Demo bendovi, ali i učesnici revijalnog dela, hvale organizaciju i ističu da je rok-kamp organizovan bolje nego ikad

ZAJEČAR - Nakon prve polufinalne večeri 39. Zaječarske gitarijade, u finale su se plasirali beogradski bendovi "Broken Strings Space Eater", kao i apatinska "Antologija". Gitarijadu je otvorio prošlogodišnji pobednik "Demeter", a u revijalnom delu su nastupili "Kulturno-umetnički rabotnici" iz Makedonije, "Kraljevski apartman", "Riblja čorba", "Rambo Amadeus" i "Hipodast" iz Kanade.

Ono što je obeležilo prvo veče Gitarijade, jeste slaba posećenost. Ispred bine i na tribinama gradskog stadiona bilo je nešto više od 1.000 ljudi, što je daleko ispod očekivanja organizatora. U rok-kampu je bilo pripremljeno 2.000 besplatnih obroka, jer se očekivalo da će toliko posetilaca stići na početak Gitarijade. Nešto pre ponoći na stadion se sručio jak pljusak, tako da je i to pokvarilo atmosferu. Verovatno zbog besparice, mnogi su, uz pivo iz plastičnih ambalaža, svirku pratili ispred kapija gradskog stadiona.

Demo bendovi, ali i oni koji su učestvovali u revijalnom delu, hvale organizaciju i ističu da je ozvučenje kvalitetno (snage od gotovo 100 vati) i da je rok-kamp organizovan bolje nego ikad. Da se organizator pobrinuo za dobru bezbednost, govori i izveštaj policije u kome stoji da tokom noći na gitarijadi nije bilo nikakvih incidenata. Pre početka manifestacije specijalna antiteroristička jedinica beogradskog MUP-a detaljno je pregledala stadion.

Večeras je finalno veče i mnogi očekuju bolju posećenost zbog revijalnih grupa, među kojima je i deo sastava "Bijelo dugme".

S. M.


vesti po rubrikama

^kultura

Nakon prve polufinalne večeri 39. zaječarske gitarijade
Otvoren 11. Sarajevo film festival
Otkazan irski spektakl
Merilin Menson uzbudio hrvatske zaštitnike morala
 


     


FastCounter by LinkExchange