GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 17. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Venecueli se srušio kolumbijski MD-80 sa 152 putnika i osam članova posade

Nema preživelih

Letelica, u kojoj su većina putnika bili Francuzi, pala zbog problema s motorima

BOGOTA - Niko od 152 putnika i osam članova posade aviona "Vest Karibijen ervejza", koji se juče srušio na zapadu Venecuele, blizu granice s Kolumbijom, nije preživeo, saopštile su kolumbijske vlasti.

"Vatrogasci koji su došli na mesto nesreće potvrdili su da nema preživelih", rekao je direktor kolumbijskog civilnog vazduhoplovstva, pukovnik Karlos Montealegre. Ministar unutrašnjih poslova Venecuele Hese Čakon, takođe, je rekao da preživelih u toj nesreći najverovatnije nema.

Napore spasilačkih timova koji tragaju za eventualnim preživelima kolumbijskog aviona MD-80 otežavaju obilne padavine. Avion je iz Paname leteo za Martinik i srušio se zbog problema s motorom.

"Kada je (avion) leteo u vazdušnom prostoru Venecuele, imao je problema s jednim, a potom i s drugim motorom, i u tom trenutku je pao", rekao je Čakon. Pilot je aerodromu u Karakasu prijavio probleme s oba motora oko tri sata ujutru, a 10 minuta kasnije vlasti su izgubile kontakt sa avionom. Direktor civilne zaštite Venecuele Herman Braćo rekao je da su većina putnika aviona bili Francuzi.

Beta


vesti po rubrikama

^svet

Danas počinje nasilno iseljavanje
Nema preživelih
Još sedam dana za irački ustav
Krajišnik od Haga traži oslobađanje
Ne smeju da kažu gde letuje Bler
 


     


FastCounter by LinkExchange