GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 16. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Nemcima bilion evra u nasledstvo

BERLIN - Građani Nemačke će do 2010. godine svojim potomcima u nasledstvo ostaviti bilion evra, prenosi Beta. Prema podacima studije koju je načinila jedna od pet najvećih nemačkih banaka Drezdenska banka, u sledećih pet godina, do 2015. ta suma će porasti na više od 1,3 biliona. U studiji se navodi i da je imovina Nemaca sve veća.

Tako je krajem 2004. godine vrednost ukupnog vlasništva Nemaca bila 10 biliona evra. To je za 65 odsto više nego 1991. godine. Polovina ove ogromne sume otpada na nekretnine, a 41 odsto na novčanu ušteđevinu. Klasična štednja, na primer, preko štedne knjižice, još od 1981. godine je sve manje popularna, dok je sve atraktivnije ulaganje u različite vrste osiguranja, posebno u ona koja obezbeđuju bezbrižnu starost.

Mladim generacijama se u studiji savetuje da se, uprkos velikom nagomilanom bogatstvu, ne uzdaju previše u potencijalno nasledstvo. Razlog tome je činjenica da je prosečni životni vek sve duži, a penzioneri sve češće moraju da posežu za ušteđevinom da bi pokrili troškove medicinskih usluga i nege u starosti.


vesti po rubrikama

^vesti

Filipinka glavni kuvar u Beloj kući
Nemcima bilion evra u nasledstvo
Azot na Marsu poreklom sa Zemlje
Viktorija nema vremena za čitanje
Otkrivene dve nove vrste lemura
Medvedica Skadi rekorder u plivanju
"Kuvanje" za Ginisa
   


     


FastCounter by LinkExchange