GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 16. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Republičko javno tužilaštvo o odustajanju od sudskog gonjenja Marka Miloševića

Nije bilo nikakvih pritisaka

BEOGRAD - Na osnovu izjave o odustajanju od krivičnog gonjenja, Opštinski sud u Požarevcu obustavio je krivični postupak protiv Marka Miloševića. Oštećeni Zoran Milovanović je pismenim podneskom obavestio Opštinski sud u Požarevcu da kao oštećeni - supsidijarni tužilac, ne želi da nastavi krivično gonjenje Marka Miloševića za krivično delo prinude - saopštilo je juče Republičko javno tužilaštvo.

- Dana 18. jula 2005. godine u prostorije Okružnog javnog tužilaštva u Požarevcu došao je bez poziva - samoinicijativno, Zoran Milovanović sa svojim prijateljem Predragom Pajićem iz Požarevca i obratio se zameniku Okružnog javnog tužioca Dmitru Krstevu sa zahtevom da pred njim, u prisustvu svog prijatelja, pošto ima poverenje u ovo tužilaštvo, da izjavu povodom krivičnog postupka koji se vodi protiv Marka Miloševića u kome je on oštećen.

U pismenoj izjavi koju je Milovanović dao u potpunosti je negirao navode optužnice u odnosu na Marka Miloševića, navodeći da su ga ostali okrivljeni tukli sve dok se nije pojavio Marko Milošević koji ga je zaštitio. Naveo je da je kritičnom prilikom Marko Milošević sa njim samo razgovarao i da nije pretio niti njemu niti njegovoj porodici, već ga je štitio pošto su ga ostali okrivljeni prethodno maltretirali i pretili. Takođe je naveo da je izjavu u martu 2001. godine dao iz straha od ostalih optuženih - stoji u saopštenju.

- Ocenjujemo da je postupanje i odluka zamenika Okružnog javnog tužioca u ovom predmetu bila zakonita. Republički javni tužilac nije, kako se to proizvoljno tvrdi u sredstvima javnog informisanja, dao obavezno uputstvo za postupanje u ovom predmetu u smislu člana 11 Zakona o javnom tužilaštvu, niti je uticao na donošenje odluke u ovom predmetu. Takođe, obaveštavamo javnost da nam nije poznato da je na tužilaštvo vršen politički pritisak za donošenje ovakve odluke - navodi se u saopštenju.


vesti po rubrikama

^tema

Kapitalni gafovi
Dug Miloševića 1.313.362 dinara
Nije bilo nikakvih pritisaka
Samo je plaćanje - rešenje
 
 


     


FastCounter by LinkExchange