GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 16. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Privatno obezbeđenje ne dozvoljava isključenje struje

Dug Miloševića 1.313.362 dinara

Dug za kuću Marka Miloševića bio je 941.762, a za kuću koja se vodi na Mirjanu Marković 371.600 dinara", izjavio je Vladan Arsić, komercijalni direktor JP "Elektromorava"

POŽAREVAC - "Dug za utrošenu električnu energiju porodice Milošević, na dan 31. jula ove godine, zajedno sa uračunatim zateznim kamatama, bio je 1.313.362 dinara. Od toga, dug za kuću Marka Miloševića bio je 941.762, a za kuću koja se vodi na Mirjanu Marković 371.600 dinara", izjavio je Vladan Arsić, komercijalni direktor JP "Elektromorava" u Požarevcu.

(Ne)obična brojila

"U kući Mirjane Marković i Marka Miloševića nisu postavljena obična brojila, kao što je slučaj kod kategorije "domaćinstva", već brojila sa mernim grupama, koja su se nekad podvodila pod kategoriju "privreda", kaže Arsić.

Prema njegovim rečima, 2003. godine sa jednim od zakonskih zastupnika porodice Milošević sklopljen je sporazum o reprogramu dugova za struju, kada je za Markovu kuću plaćeno 73.260 dinara na ime duga od 124.500 dinara, dok je za kuću Mirjane Marković plaćeno 52.300, od dugovanih 88.500. Po tom sporazumu, ako se nastavi sa redovnim izmirenjem dugova tokom cele godine, otpisuje se najveći deo početnog duga, što je pogodnost koju je EPS tada nudio svim korisnicima u Srbiji.

Međutim, pošto ova plaćanja nisu nastavljena, niti je u 2004. godini uplaćen ijedan dinar, dug porodice Milošević se gomilao. Zbog toga su dispečeri "Elektromorave" 12. februara ove godine isključili oba brojila. Odmah potom usledila je uplata od po 90.000 dinara za oba brojila, posle čega je struja ponovo uključena. Počev od tada, svakog narednog meseca uplaćivane su određene sume za oba brojila, preko zastupnika čije ime Arsiću nije poznato, jer se "tim potpisima nije bavio".

"U toku 2001, 2002. i 2003. godine više puta su pokušavana isključenja struje u obe kuće Miloševićevih, ali bezuspešno, jer obezbeđenje na kapiji nije dozvoljavalo dispečerima da uđu u dvorište i priđu brojilima", tvrdi Arsić. Na pitanje zašto tada "Elektromorava" nije zahtevala asistenciju policije, kao što je zakonom propisano, Arsić je odgovorio da mu nije poznato iz kojih razloga, jer se time nije bavio.

D. Novković


vesti po rubrikama

^tema

Kapitalni gafovi
Dug Miloševića 1.313.362 dinara
Nije bilo nikakvih pritisaka
Samo je plaćanje - rešenje
 
 


     


FastCounter by LinkExchange