GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 16. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


DS optužio osnivače privatne klinike "Ostrog" i najavio borbu protiv "svih retrogradnih snaga"

Pare za kliniku devedesetih iznete iz Srbije

BEOGRAD - Iako se javnost već danima ne smiruje zbog otvaranja, ali i svečanog osvećenja klinike "Ostrog", čiji vlasnik, navodno, nije bivši ministar zdravlja Milovan Bojić već samo rukovodilac medicinskog sektora, u prisustvu patrijarha Pavla, mitropolita Amfilohija, samog vrha SPS-JUL-a i drugih funkcionera bivše vlasti, na račun ove klinike stigle su nove optužbe.

Demokratska stranka, tačnije njen portparol Đorđe Todorović, u izjavi za agenciju Beta upitao je rukovodstvo ove klinike odakle im novac za kupovinu jednog od tri najskuplja skenera u Evropi.
- Da li je novac koji dolazi iz zapadne Evrope možda iznet iz Srbije tokom 90-ih godina - pita se Todorović.

On je najavio da će DS nastaviti da se "bori protiv svih retrogradnih snaga u zemlji koje su 90-ih vodile zemlju u propast, osiromašile je i opljačkale narod." Todorović je negodovao i zbog toga što se u pismu agencije "Ostrog" ne navodi ime stranog ulagača, u čijem vlasništva je oprema koju klinika poseduje.

On je naveo i da je u prostorije Demokratske stranke stiglo pismo iz klinike "Ostrog", u kom se preti tužbom svima koji saopštavaju neistine i diskvalifikacije na račun klinike. To isto pismo stiglo je i u našu redakciju. Pero Dubočanin, predsednik UO klinike, i Slobodan Knežević, direktor bolnice, u ovom pismu medijima naveli su da je ova specijalna bolnica za krvne sudove osnovana na legalan i zakonit način, da je poznat njen osnivač, organi upravljanja i zaposleni u njoj, kao i da je oprema u vlasništvu stranog ulagača, ali je ustupljena klinici "Ostrog". Ruku na srce, u ovom saopštenju ne piše da je osnivač "Modul kompani", mada javnosti mnogo ne znaši samo ime ove kompanije.

U saopštenju klinike dalje se navodi da, "umesto da svi budemo srećni da ovakva bolnica postoji u našoj zemlji i da su njeni lekari i oprema dostupni javnosti (intervencije od 12.000 do 45.000 dinara na "sajns-fikšn" skeneru - prim. aut), pojedinci i grupe kojima su puna usta Evrope, ruglu i podsmehu izlažu najjače svetske kompanije koje ulažu u našu zemlju". Zbog toga će, kaže se dalje u saopštenju klinike, svi oni koji ubuduće govore neistine, uvrede i diskvalifikacije na račun klinike biti tuženi.

Dr Milena Jauković, vaskularni hirurg i član Etičkog komiteta Srpskog lekarskog društva, rekla je za Glas (doduše u svoje ime, jer komitet ovim povodom nije zasedao) da je osveštavanja ove klinike društvena sramota i da je iza svega, po svemu sudeći, i novac i vlast.
- S obzirom na to da je zabranjeno reklamiranje lekarske prakse, mislim da uopšte nije primereno dovesti patrijarha da osvešta jednu privatnu kliniku, kao što ni sam naziv klinike nije primeren jer je to najveća moguća reklama.

Zbog ovakvog način reklamiranja trebalo je da reaguju lekarska udruženja. U situaciji kada se zna da narod čak odavde ide pod Ostrog verujući da će mu to pomoći, kao i da se narod okreće ka veri, ovakav način promovisanja jedne klinike predstavlja tipičnu zloupotrebu pacijenata - rekla je Jaukovićeva, napomenuvši da ne postoji veće reklamiranju za kliniku od poziva duhovnog vođe naroda.

G. J.


vesti po rubrikama

^društvo

Davinić osnovao "modni studio"
Pare za kliniku devedesetih iznete iz Srbije
Radnik poginuo zbog loše opreme
U EU i bez obrazovanja!
SPC čeka na vraćanje čitavih sela
 


     


FastCounter by LinkExchange