GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 14. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Čehe strah od albanskih terorista

PRAG - Češki dnevnik Pravo juče je preneo ocene stručnjaka za terorizam koji kažu da rizik od terorističkih napada na Češku povećava i prisustvo jake, dobro organizovane kosovsko-albanske narkomafije s kojom su povezane neke islamske terorističke grupe.

Pravo piše da je još 1998. postignut dogovor između nekih albanskih političkih i verskih lidera i predstavnika iranskih i iračkih revolucionarnih gardi da se preko Albanije i albanskih studenata u tadašnjoj Čehoslovačkoj pripremi teren za terorističke operacije.

"Kriminalci iz organizovanih grupa su u stanju da za određenu svotu novca pripreme i sprovedu napad", ocenio je za češki dnevnik portparol Bezbednosne informativne službe Jan Šubert.

Češki obaveštajci imaju i spisak od oko 100 imena pripadnika islamskih radikalnih grupa i albanske mafije koji razmatraju mogućnost terorističkog napada na Češku, prenosi Beta.

Neimenovani češki ekspert za islamski terorizam potvrdio je u izjavi za Pravo i da je glavni grad Češke, kao mesto hodočašća za Jevreje iz celog sveta, verovatna meta napada, precizirajući da postoji mogućnost napada na Staronovu sinagogu ili jevrejsko groblje.

Eksperti se najviše plaše napada u turističkom jezgru grada, u kom se nalazi i četvrt nekadašnjeg jevrejskog geta "Jozefov" sa sinagogama i starim grobljem, ali i eksplozija u metrou u tunelu ispod Vltave.

Drugi mogući realni cilj je američki radio Slobodna Evropa sa sedištem iznad turistički prometnog Vaclavskog trga.


vesti po rubrikama

^svet

Poslednji minuti pred povlačenje jevrejskih naselja iz pojasa Gaze
U Šri Lanki juče uvedeno vanredno stanje
Biće potrebni dani da se raščisti gužva na Londonskom "Hitrou"
Kastro proslavio 79. rođendan
Čehe strah od albanskih terorista
Još jedna eksplozija u Turskoj
 


     


FastCounter by LinkExchange