GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 14. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Biće potrebni dani da se raščisti gužva na Londonskom "Hitrou"

Putnici, zbog hrane, čame na aerodromu

LONDON - Sa londonskog aerodroma "Hitrou" juče je bilo planirano poletanje više od 80 odsto predviđenih letova, ali je "Britiš ervejz" upozorio da će tek za nekoliko dana moći da raščisti gužvu koja je nastala zbog štrajka osoblja aerodroma.

Nadležni su juče objavili da se nadaju da će konačno poleteti 420 od 500 zakazanih letova. "Prijatno sam iznenađena količinom posla koju danas obavljamo. Radimo najviše što možemo kako bismo obezbedili da putnicima više ne narušavamo planove", rekla je portparol "Britiš ervejza" Sofi Grinjer.

"Britiš ervejz" je preksinoć organizovao 32 leta sa "Hitroua", pola u Britaniju ili Evropu, a drugu polovinu ka destinacijama na Bliskom istoku, Aziji i SAD. Britanci su poručili i da samo putnici koji imaju potvrđene rezervacije za letove treba da se upute ka Hitrou.

Deli otkaze, a milijarder

Indipendent podseća da je američki milijarder Dejvid Bonderman, vlasnik kompanije "Gejt gurme", 2002. godine proslavio 60. rođendan u kazinu u Las Vegasu, da su njega i zvanice tokom večeri zabavljali holivudski glumac Robin Vilijams i Rolingstonsi, te da je ta proslava, navodno, koštala čitavih 10 miliona dolara.

Oko 70.000 putnika prekjuče je uzalud čekalo svoje letove na aerodromu "Hitrou", dok je zbog štrajka aerodromskog osoblja njih još 40.000 moralo da delimično promeni svoje planove.
Oko 1.000 radnika kompanije, uključujući zaposlene na transportu prtljaga, vozače autobusa i drugo osoblje, stupilo je u štrajk u znak solidarnosti s više stotina radnika koji je početkom prošle nedelje otpustila jedna američka firma koja obezbeđuje ketering na letovima "Britiš ervejza".

Londonski tajms juče je primetio da će nevolje putnika trajati još danima iako je štrajk zvanično okončan.
Naime, britanski avio-prevoznik se, prema saznanjima lista, priprema za dalja masovna otkazivanja letova ukoliko pregovori između kompanije "Gejt gurme", koja priprema hranu za putnike, i sindikata propadnu.


vesti po rubrikama

^svet

Poslednji minuti pred povlačenje jevrejskih naselja iz pojasa Gaze
U Šri Lanki juče uvedeno vanredno stanje
Biće potrebni dani da se raščisti gužva na Londonskom "Hitrou"
Kastro proslavio 79. rođendan
Čehe strah od albanskih terorista
Još jedna eksplozija u Turskoj
 


     


FastCounter by LinkExchange