GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 14. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Marko Jarić, za 40 miliona dolara, narednih šest godina u Minesoti

Idem kod Garneta da pravimo štetu

Najmanje tri ili četiri tima želela su me više od Klipersa, pa sam znao da nije dobro za mene da ostanem tamo. Sada idem u tim koji me voli i poštuje, a i koji ja poštujem

Čovek od koga će Kevin Garnet sve do 2011. godine očekivati asistencije za monstruozna zakucavanja, priključiće se danas ili sutra pripremama naše košarkaške reprezentacije na Kopaoniku: Marko Jarić prešao je u Minesotu, u zamenu za veterana Sema Kasela, posle nekoliko nedelja neizvesnosti tokom kojih su Klipersi glumili da hoće da ga zadrže, a pola NBA lige pokušavalo da im ga preotme.

Mlad, visok, zna mnogo...

Generalni menadžer Minesote, legendarni Kevin Mekhejl (srpskog porekla po majčinoj strani) kaže da bi Jarićeva visina i upotrebljivost na tri pozicije (plej, bek, nisko krilo) trebalo značajno da doprinesu Timbervulfsima.
- Mislio sam da je možda vreme da na tu poziciju plejmejkera stavimo nekog mlađeg od Kasela, nekoga ko je malo viši, nekoga ko je višedimenzionalan - objasnio je Mekhejl.

Jarić se Timbervulfsima obavezao na šestogodišnju vernost, za koju će dobiti 40 miliona dolara, ali ugovor je potpisao sa Klipersima, klubom u kojem je pre tri godine i počeo NBA karijeru. Ekipa iz Los Anđelesa izvela je manevar u NBA krugovima poznat pod nazivom "potpiši i razmeni".

Jarić je, naime, ovog leta imao status ograničeno slobodnog agenta, što znači da je mogao da napusti Kliperse samo ukoliko mu neki drugi klub ponudi više od matičnog. Pošto su stigle jasne najave da će Juta i Denver ponuditi Marku uslove kojima Klipersi neće moći da pariraju, uprava Klipersa odlučila je da dogovori razmenu sa Minesotom, u kojoj će put Timbervulfsa otići Jarić i malo korišćeni plej Lajonel Čalmers, a u suprotnom smeru Sem Kasel i eventualna prava na pik u prvom krugu narednog drafta. Prethodno su, međutim, Klipersi potpisali šestogodišnji ugovor sa Jarićem vredan 40 miliona dolara, koji su razmenom preuzeli na sebe Timbervulfsi.

Samo nedelju dana ranije, Klipersi su tvrdili da neće pristati na "potpiši i razmeni", pošto hoće da zadrže Jarića...
- Najmanje tri ili četiri tima želela su me više od Klipersa, pa sam znao da nije dobro za mene da ostanem tamo - izjavio je Jarić. - Sada idem u tim koji me voli i poštuje, a i koji ja poštujem. Mislim da imamo stvarno veliku šansu da napravimo stvarno veliku štetu u plej-ofu sledeće godine.

O tome koliko su u Minesoti bili zagrizli za Jarića, svedoči i ocena Čarlsa Takera, agenta Sema Kasela.
- Mora da su mnogo želeli tog drugog klinca (Jarića). Želeli su ga dovoljno da ga plate 40 miliona dolara.

U izjavi za Sportsku centralu, Jarić je iz Amerike poručio da će odmah spakovati kofere i požuriti na Kopaonik, gde već nedelju dana traju pripreme naše reprezentacije za Evropsko prvenstvo u SCG.
- U zavisnosti od letova i ostalih eventualnih nepredviđenih okolnosti, trebalo bi da budem na Kopaoniku ili u nedelju ili u ponedeljak - zaključio je Jarić.

M. Z.


vesti po rubrikama

^sport

Žigić: Hrvatima će se zalediti krv u žilama
Hrvatski huligani nasrtali na kolonu sa navijačima Zvezde
Dobio batine zbog kilo jagnjetine
Partizan danas (20) protiv "oklopnika" u drugom kolu Super lige
Nova pobeda SCG na završnom turniru Svetske lige u vaterpolu
Fudbaleri putuju u Ukrajinu
Kapiten plavih Nikola Grbić
Marko Jarić, za 40 miliona dolara, narednih šest godina u Minesoti
Dejan Bodiroga, kapiten košarkaša
Runi se izrugao Evertonu
Savić dovodi Vujanića
 


     


FastCounter by LinkExchange