GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 14. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kapiten plavih Nikola Grbić

Nije bitna puna hala

Povreda prsta u završnici Svetske lige sprečila je kapitena plavih odbojkaša Nikolu Grbića da uobičajenom snagom pokreće svoj tim i značajnije utiče na ishod finalnog meča, u kome je reprezentacija SCG poražena od Brazila, trenutno najbolje odbojkaške selekcije sveta. Posle kraćeg odmora, zalečenih rana, priključio se pripremama reprezentacije, koja je na Kopaoniku hvatala zalet za predstojeće prvenstvo Evrope u Beogradu i Rimu.

- Mislim da imamo kvalitet za jednu od medalja na Evropskom prvenstvu i da toga treba da budemo svesni. Naravno, ovim ne kažem da ćemo sigurno osvojiti zlatnu medalju, ali su nam želje i ambicije da to uradimo - kaže kapiten plavih odbojkaša Nikola Grbić.

Tokom Svetske lige, a naročito u finalnom meču protiv Brazila, odbojkaši su uspeli da napune Beogradsku arenu. Da li to

Samo jedan slobodan dan

Po dolasku s Kopaonika plavi odbojkaši su dobili slobodno do ponedeljka u 17 časova, kada je prvi trener LJuba Travica zakazao novo okupljanje. U planu završnih priprema su treninzi u dvorani SC "Voždovac" na Banjici, kao i rad u teretani (utorak, četvrtak i subota), dok će preostali prepodnevni i poslepodnevni termini biti iskorišćeni za rad sa loptom i uigravanje.

kom prvenstva Evrope očekujete slično interesovanje publike i da li vas puna hala posebno motiviše?

- Kada počne utakmica, a ovo govorim u svoje ime, ne obraćam pažnju na publiku, bez obzira na to da li je u pitanju 20.000 domaćih ili protivničkih navijača. Ipak, siguran sam da to nekim drugim igračima iz naše ekipe znači i da im možda stvara pritisak. Ipak, što se mene tiče, koncentrišem se samo na ono što se dešava na terenu. A to da li je puna ili prazna dvorana, u suštini, meni nije bitno... Pored toga, takođe, smatram da je pomoć publike dobrodošla kako zbog pritiska na protivničke ekipe, tako i zbog mlađih igrača, koje puna dvorana može dodatno da motiviše.

Koliko ste uspeli da sanirate povredu prsta?
- Povredio sam ligamente i zglob kažiprsta, tako da posle finala Svetske lige nekoliko dana nisam trenirao. Žao mi je što se to desilo baš tada i što zbog toga nisam mogao da pomognem ekipi onoliko koliko sam hteo. Sada, na svu sreću, nemam problema sa povredom, iako povrede prstiju obično imaju dugoročni karakter prilikom oporavka jer je u prstima slabija cirkulacija. Kao tehničar, imam konstantan dodir sa loptom pa me to povređuje ponovo. Ipak, mogu da kažem da sam sada zdrav i ako se i pojavi bol, samo ću malo da zavijem prst i sve će da bude u redu - konstatuje Nikola Grbić.

V. J. - N. M.


vesti po rubrikama

^sport

Žigić: Hrvatima će se zalediti krv u žilama
Hrvatski huligani nasrtali na kolonu sa navijačima Zvezde
Dobio batine zbog kilo jagnjetine
Partizan danas (20) protiv "oklopnika" u drugom kolu Super lige
Nova pobeda SCG na završnom turniru Svetske lige u vaterpolu
Fudbaleri putuju u Ukrajinu
Kapiten plavih Nikola Grbić
Marko Jarić, za 40 miliona dolara, narednih šest godina u Minesoti
Dejan Bodiroga, kapiten košarkaša
Runi se izrugao Evertonu
Savić dovodi Vujanića
 


     


FastCounter by LinkExchange