GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 14. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Gde su šta rade

Mihailo Marković: Šetam sa Ćosićem

BEOGRAD - Jedan od osnivača SPS-a i istaknuti sledbenik Slobodana Miloševića akademik Mihailo Marković tvrdi da koliko nije zadovoljan opštim prilikama u našoj državi toliko je zadovoljan svojim ličnim životom. Iako u poodmaklim godinama i skrajnut s političke scene, Marković kaže da je i dalje izuzetno aktivan u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, ali i da povremeno izlazi u javnost dajući intervjue.

- Evo, za jesen spremam skup o Kosovu, iako nailazim na otpor takvoj ideji. Nedavno sam sa Akademijom organizovao slično okupljanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Ipak, moj glavni posao prethodnih 6-7 godina je knjiga u kojoj se bavim prošlim vremenom, kritički ga analizirajući. U njoj idem i u našu dalju političku prošlost, ali iznosim i delove svoje biografije - priča Marković.

Budući da je u mladosti bio šahovski majstor, akademik je i dalje posvećen ovom hobiju, a glavni rival mu je politički istomišljenik i saborac Vladislav Jovanović, koji je u Miloševićevo vreme bio šef naše diplomatije, a u mladosti, takođe, šahista koji je obećavao. Osim toga, Marković ima sluha i za klasičnu muziku, pa se svakodnevno opušta uz dela Baha, Betovena, Šuberta, Bramasa... A nalazi vremena i za duge šetnje prestonicom.

- Svakog dana, predveče ili u večernjim satima, dugo šetam sa Dobricom Đosićem i to vreme koristimo za razgovore o svim aktuelnim političkim temama - priča on.
Zdravlje ga još dobro služi, tako da se, zaključuje Marković, njegov život nije promenio u poslednjih nekoliko decenija.

J. J.


vesti po rubrikama

^politika

Neizvesno kada će biti isporučen haški optuženik
Dvogodišnjica masakra na Bistrici
Unmik opet radi na štetu Srba
Mikan Velinović, osnivač Srpskog oslobodilačkog i antiterorističkog pokreta u pokrajini
Mere za zaštitu svetinja
Gde su šta rade : Mihailo Marković: Šetam sa Ćosićem
Da se ne zaboravi : Dačić: Drašković mora da ide
 


     


FastCounter by LinkExchange