GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 4. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Rukovodstvo Intera preporučilo Crvenoj zvezdi da ne vodi navijače na gostovanje u predgrađe Zagreba

Hrvati ih ne žele, ali "Delije" dolaze

- Mi idemo sigurno, samo da izaberemo da li ćemo autobusima ili vozom - poručuju "delije"
- Iz hrvatskog kluba tvrde da će biti zabranjeno unošenje nacionalističkih obeležja, ali ne znaju da li u to spada i srpski grb sa četiri ocila

Dan pošto su odgledali generalnu probu Crvene zvezde protiv Rada, predstavnici Intera iz Zaprešića poslali su na "Marakanu" faks u vezi sa organizacijom dolaska "delija" na njihov stadion, ali su istog jutra, samo nekoliko časova kasnije promenili ploču i predložili crveno-belima da odustanu od dovođenja navijača u Hrvatsku, na meč drugog kola kvalifikacija za Kup UEFA.

- Naš predlog je da Crvena zvezda ne dovodi navijače - kaže direktor marketinga Intera iz Zaprešića Krešimir Mihka. - Znamo koliko je interesovanje Zvezdinih navijača za ovu utakmicu. Ukoliko se Zvezda ipak odluči da vodi navijače, mi ćemo se svakako potruditi da utakmica protekne bez incidenata.

U faksu se navodi da hrvatska policija "moli što pre pismenu potvrdu načina organizacije prevoza navijača". Policija je takođe zamolila Inter da prenese poruku prema kojoj će na stadionu u Zaprešiću biti zabranjeno unošenje natpisa sa političkom konotacijom, nacionalističkih obeležja, kao i pesme sa političkim ili drugim nesportskim sadržajima.

Interov direktor marketinga nije ipak mogao da potvrdi da li zvaničan srpski grb (sa četiri slova ocila) spada u nacionalističko obeležje, kao što se to u Hrvatskoj obično misli:
- To je u ovom trenutku teško pitanje na koje bi nadležni organi trebalo da daju odgovor.

Iz Intera su posebno naglasili da na stadion u Zaprešiću sigurno neće moći da uđe više do 300 "delija".
- Navijača ne može da bude više od 300 i biće smešteni u posebnom odeljku. Na stadion će moći da uđu samo oni gostujući navijači koji dolaze sa kupljenom ulaznicom i organizovano preko Crvene zvezde. To znači da neće moći da uđu oni koji bi došli privatnim automobilima, iz drugih gradova poput Banjaluke gde smo čuli da postoji veliko interesovanje.

Ulaznice za meč 11. avgusta koštaju 1.000 hrvatskih kuna, što je oko 1.150 dinara. Vest da će karte moći da se kupe samo uz ličnu kartu, Mihka je delimično demantovao:
- Nije tačno da će se ulaznice kupovati uz ličnu kartu, ali nadležno lice ima pravo da je zatraži na uvid (valjda ako posumnja da je kupuje Srbin - prim. aut). Nažalost, naš stadion je mali (3.400 sedišta) da primi sve zainteresovane, ali nismo hteli da se igra na "Maksimiru", jer smo želeli da se odužimo našoj publici - naglasio je Krešimir Mihka.

Informacija da je Inter "promenio iskaz" i predložio Crvenoj zvezdi da ne vodi navijače stigla je naravno i do "delija".
- Mi idemo sigurno. Upravo se organizujemo i preostalo nam je da izaberemo da li ćemo ići autobusima ili vozom. Mi želimo da to bude voz. Znamo da će na ulazu u Hrvatsku tražiti da pokažemo karte za utakmicu, i to neće biti problem, pokazaćemo ih - kaže za Glas jedan od vođa "delija".

P. Roganović


vesti po rubrikama

^sport

Hrvati ih ne žele, ali "Delije" dolaze
Slaviće me i "armada"
Trener Zvezde koji naređuje Milojeviću
Herta hoće Pantelića, Dramani zadovoljio, čeka se Žulio Cezar
Travica: Bežimo iz pakla Beograda
UEFA bira samo najbolje
Najveći trejd u istoriji NBA
Bekame, izvini
 


     


FastCounter by LinkExchange