GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 4. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sajber klinci

Osvojite ceo svet!

Sećate se one igrice "Crno i belo" (Black and white)? Tamo ste imali ulogu božanstva koje je sedelo gore, u oblacima, i pravilo svet po svojoj volji. E, sada dolazi drugi deo ove igrice: "Crno i belo 2"! U ovoj igrici možete biti "Bog mira", koji će podržavati svoje podanike, pomagati im da izgrade najlepši grad na svetu u koji će uskoro svi ostali poželeti da dođu. Na drugoj strani, možete biti "Bog rata", koji je sebi kao jedini zadatak postavio izgradnju što moćnije vojske, kojom će pokoriti sve ostale civilizacije, i tako zavladati svetom.

Kao "Bog mira", imaćete zadatak da nadgledate grčko, egipatsko, japansko, astečko ili nordijsko selo (koje god izaberete). Svi ovi narodi imaju osobenu arhitekturu i običaje, ali i samo jedan cilj (zajedno s vama) - da od maleckog sela punog gladnih seljaka postanu svetska metropola. Da biste postigli ovo, vi (božanstvo), svakom seljaku dajete određene zadatke: neko mora biti drvodelja, neko čobanin, neko mora graditi ambare, hramove, palate... Kada selo poraste, trebaće vam i više stanovnika.

Da biste dobili stanovnike, morate da uzmete jednog seljaka i jednu seljanku i da ih stavite jedno pored drugog. Onda će oni da se zaljube i da dobiju bebu (koja će posle da radi za vas). A kakav biste vi to Bog bili kada ne biste mogli da pravite čuda? Ako radovi na nekoj zgradi kasne, vi lepo zaustavite Sunce i produžite dan za onoliko koliko je potrebno da se radovi završe! Uživajte: kako vaš grad napreduje, mnoge obližnje civilizacije će vas posećivati, diviti se i hteti da žive kod vas!

Kao "Bog rata", takođe, kontrolišete jedan od pet pomenutih naroda, ali nećete se mnogo baviti arhitekturom. Glavni zadatak će vam biti da izgradite fabriku oružja i da onda od vaših miroljubivih poljoprivrednika napravite opasne ratnike. Spremite mačevaoce, strelce, katapulte, konjicu i krenite u pohod na susedne gradove! Kao da ovo nije dovoljno, nego možete, kao pravo božanstvo, da stvorite jednog tupavog džina koji će predvoditi vašu armiju i uterivati strah u kosti protivnicima. Da biste kontrolisali ovog stvora, morate s vremena na vreme da mu udarite vaspitnu zaušku; inače neće biti baš poslušan.


vesti po rubrikama

^glasić

Crtani junaci: Vatrena Kosa
Sajber klinci: Osvojite ceo svet!
Koliko ima planeta?
Zanimljivosti
Dečje vesti: Super bubnjevi
 


     


FastCounter by LinkExchange