GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 02. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ilija Petković saopštio spisak igrača za turnir "Valerij Lobanovski"

Povratak Marjana Markovića

Selektor Ilija Petković saopštio je spisak od 22 fudbalera na koje računa za prijateljski turnir "Valerij Lobanovski", koji će se održati na istoimenom stadionu Dinama u Kijevu. Plavi će prvu utakmicu igrati protiv Poljske 15. avgusta, a dva dana kasnije će igrati finale ili meč za treće mesto. Drugi polufinalni par su domaćin Ukrajina i Izrael.

Pošto Litvanija?

Određene su cene ulaznica za utakmicu protiv Litvanije, koja će se igrati 3. septembra u Beogradu na "Marakani" od 20.30 - sever i jug su po 300, istok je 600 i 1000, a zapad 800 i 1200 dinara. Mlade selekcije će igrati dan ranije u Novom Sadu, na stadionu "Vojvodine" u 16.30 časova, a ulaznice će koštati 100 (sever), 250 (istok) i 400 zapad.

Žilić nije otpisan

Kakve su šanse da novi golman Rijeke Dragan Žilić ponovo obuče plavi dres?
- Kao što sam i ranije rekao, vrata su svima otvorena. Žilić je ranije bio standardan član nacionalnog tima, tako da će biti ponovo pozvan ako bude dobro branio. Na njemu je težak zadatak da se tamo pokaže, ali vrata nacionalnog tima mu nisu zatvorena - rekao je Petković.

- Ovaj turnir smatram pripremom za mečeve protiv Litvanije i Španije. Protekli letnji period je bio vakuum kako za igrače, tako i za reprezentaciju. Obe utakmice će se odigrati u veoma kratkom periodu, pa će verovatno svi igrači dobiti šansu, bez obzira na to da li ćemo igrati finale ili za treće mesto - rekao je Petković.

Novinare je posebno interesovalo zašto su sa spiska izostavljeni Saša Ilić i Danijel LJuboja, kao i razlog pozivanja Marjana Markovića koji više od pola godine nije odigrao takmičarsku utakmicu.

- LJuboja nije u takmičarskoj ekipi. Ilić je izostavljen zbog toga što imamo dosta igrača sredine terena koje treba proveriti. On nije sporan, otišao je u novi klub (Galatasaraj), pa ćemo videti kako će se tamo snaći. Marković je svoje vrednosti dokazao prošle jeseni na utakmici protiv Belgije u Briselu. Nije bio pozivan u poslednje vreme, ali sada sam ga uzeo pošto moram u timu imati jednog desnog spoljnog igrača.

Na primedbu da bi Vukić, zbog statusa u klubu, mogao biti psihološki nespreman, Petković je konstatovao:

- U fudbalu nema toga psihološki spreman ili nespreman, već samo znam ili ne znam. On treba da je srećan i razdragan što je pozvan u reprezentaciju - zaključio je Petković.

V. Živanović


vesti po rubrikama

^sport

Danas doček svetskih prvaka
Košarkaši uplašili Kristofera Vokena
Partizan danas putuje u Moldaviju, trener Vermezović veliki optimista
Povratak Marjana Markovića
Ratko nije video Zengu
 


     


FastCounter by LinkExchange