GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 02. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Srbi neće biti dekoracija

PRIŠTINA - Šef Srpske liste za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da predstavnici kosovskih Srba neće učestvovati u procesu decentralizacije vlasti, dok im se ne omogući da aktivno utiču na taj proces.

Ivanović je za Radio Slobodna Evropa rekao da bi nove opštine sa većinski srpskim stanovništvom trebalo da obuhvate i okolna sela. On je optužio administraciju Unmik i privremene institucije Kosova da žele da pilot-opštine učine beznačajnim.

"Gračanica i Parteš su očigledna prevara i namera Unmika i privremenih institucija da minimiziraju to i da se potpuno beznačajnim učini projekat pilot-opština. U takvom projektu mi ne možemo učestvovati", rekao je Ivanović. On je naglasio da je teško predvideti kako će se proces decentralizacije odvijati bez Srba. "Objektivno, to je gotovo nemoguće.

Mi jednostavno ne želimo da budemo prevareni u svemu tome. Ne želimo da izigravamo dekoraciju, želimo učešće sa mogućnošću da se utiče i na procese, ali i na koncept decentralizacije", istakao je Ivanović.


vesti po rubrikama

^politika

Počelo obeležavanje desetogodišnjice krvave operacije "Oluja"
Čuo je poziv, ali se neće predati
Obnova Zočišta hrabri povratnike
Srbi neće biti dekoracija
 


     


FastCounter by LinkExchange